Logo groeiendbest.nl
Foto:

Wessel is BMX kampioen van Zuid-Nederland

Vorig weekend werd in Valkenswaard de laatste van acht wedstrijden gereden om de winst in de BMX Zuid Competitie 2019 (BZC). Ondanks het natte weer wist Wessel van Roosmalen (7 jaar) uit Best, na sterke ritten in de drie manches (allen 1e plek), ook de finale met overmacht te winnen en mocht hij zich kronen tot afdelingskampioen van Zuid-Nederland in de leeftijdsklasse Boys 7 jaar.

Een BMX-seizoen kent een aantal grote (landelijke) competities, waarin in meerdere races wordt gestreden om dagprijzen, maar ook om de grote bekers (en een heuse kampioenstrui) aan het einde van het seizoen. Waar het seizoen in Erp begon met het Nederlands Kampioenschap (5e plek) wist Wessel met drie 2e plaatsen en vijf keer de 1e plaats de meeste punten te pakken voor de eindranking van de BMX Zuid Competitie 2019 in zijn leeftijdsklasse. Een mooie afsluiting van een seizoen waarin hij ook nog heeft mogen rijden op het Wereldkampioenschap in Zolder (België).

Wil jij ook een keer kennismaken met BMX? In Veldhoven ligt de Fietscrossvereniging Veldhoven met een officiële wedstrijdbaan waar gediplomeerde trainers je voorbereiden op wedstrijden of gewoon om lekker te trainen. Voor meer info of een proefles: www.fcvv.nl of bel 06-20799547.

Meer berichten