Logo groeiendbest.nl
Het diamanten bruidspaar Nelly en Marinus Klompers. Foto: Marijke Vermeulen
Het diamanten bruidspaar Nelly en Marinus Klompers. Foto: Marijke Vermeulen

Echtpaar Klompers zestig jaar getrouwd

Nelly en Marinus Klompers zijn zestig jaar getrouwd. Vorige week bracht burgemeester Hans Ubachs het jubilerende echtpaar een bezoek. Vergezeld van een mooie bos bloemen en het inmiddels bekende beeldje feliciteerde Ubachs het bruidspaar. De burgemeester was bijzonder verrast door de verzameling die het echtpaar in de afgelopen 45 jaar heeft opgebouwd. Maar liefst 2512 thee- en koffiepotten staan overzichtelijk gerangschikt in de lichte ruimtes achter de woning. Een wonderlijke collectie van een omvang die je niet vaak ziet.

Nelly (84) en Marinus (85) kregen drie kinderen, zoon Peter verongelukte op jonge leeftijd. Het echtpaar heeft drie kleinkinderen. "Toen de kinderen het huis uit waren, zochten we een tijdverdrijf", vertelt Marinus. "Iets om de zinnen te verzetten. Samen bezochten we in Nederland en België kringloopwinkels, vlooienmarkten, beurzen en markten. Hoe groter hoe liever we het hadden. In Utrecht bijvoorbeeld stonden wel 600 kramen, op de ijsbaan in Eindhoven 300. De eerste potten werden op de vliering bewaard, toen onder het bed en daarna werd er een slaapkamer ingericht. Toen die te klein was geworden, hebben wij de ruimten achter het huis voor de verzameling ingericht."

Wenskaarten
Naast het verzamelen van koffie- en theepotten spaarde Nelly ook wens-, verjaardags- en kerstkaarten. "Het waren kaarten die aan ons waren gericht. Die collectie liep op tot 3500 kaarten. Onlangs hebben wij ze uitgezocht en in de rubriek vraag en aanbod van het ED laten weten dat we ervan af wilden. Een verzamelaar uit Bladel is ze komen ophalen."

Heilige Eik
Marinus, afkomstig uit Spoordonk, en Nelly, geboren in Boxtel, leerden elkaar kennen bij de Heilige Eik in Oirschot. "De Heilige Eik noemden ze niet voor niets de meidenmarkt", glimlacht Marinus.
"Het huis waar we nu wonen hebben wij zelf gebouwd. Na de huwelijksvoltrekking zijn we hier 's nachts om één uur met de taxi afgezet en nooit meer weggegaan."

Meubelmaker
Nelly werkte bij Huize Duinendaal in Boxtel. "Daar zaten zusters", weet Nelly te vertellen. "Als er mannen en vrouwen werden opgenomen, moesten de mannen bij de mannen en de vrouwen bij de vrouwen. Ze werden van elkaar gescheiden." Marinus werkte jarenlang als meubelmaker. "Meubels maken en opknappen was mijn liefhebberij. Ik was bedrijfsleider bij het bedrijf in Oirschot. We werkten dag en nacht. Winkels en cafés inrichten. Het was vaak zo dat voor in de zaak de receptie werd gehouden en wij als meubelmakers achter het pand verlieten. Toen het bedrijf failliet ging, kwam ik thuis te zitten."
Het jubileum werd in familiekring gevierd.

Meer berichten