Logo groeiendbest.nl
Op 26 september jongstleden is de Experience Room van Panasonic Industry officieel in gebruik genomen.
Op 26 september jongstleden is de Experience Room van Panasonic Industry officieel in gebruik genomen. (Foto: )

Panasonics Experience Room in Best geopend

Op 26 september jongstleden is de Experience Room van Panasonic Industry officieel in gebruik genomen. Een gloednieuwe ruimte op de eigen locatie in Best, waar de bezoeker de laatste technologie letterlijk voor zich ziet. Toepassingen per sector, testopstellingen voor elke situatie: in Panasonics Experience Room draait alles om beleving, gericht op oplossingen voor iedere klant.

Per sector is in vogelvlucht Panasonics productportfolio te zien, waaronder het uitgebreide aanbod aan sensortechnologie. Zo is er een opstelling voor medtech, waarbij sensoren lucht in vloeistoffen detecteren. Op de tafel ernaast ontdekt de bezoeker hoe bewegingssensoren de landbouw helpen bij het tellen van vee, terwijl de opstelling voor componenten toont hoe PIR-sensoren met persoonsdetectie bijdragen aan slim, duurzaam en veilig gebouwbeheer. Ook ziet de bezoeker onder andere een lasermarkeermachine, relais in laadpaaltechnologie en servodrives voor machinebouwers. Een van de genodigden tijdens de opening is Hans Ubachs, burgemeester van de gemeente Best. Hij kent de impact van de Brainportregio en weet hoe krachtig de bundeling van al die technologie uitpakt, helemaal wanneer die zichtbaar is voor de buitenwereld. "Technologie is hier niet iets wat zich achter de muren afspeelt, maar volop zichtbaar wordt. Laagdrempelig en praktisch gebracht, in één inspirerende ruimte", zegt hij. Met die woorden raakt Ubachs de essentie. Want inspiratie, dat is waar het Panasonic met de Experience Room om gaat. Omgeven door de laatste techniek ziet de bezoeker de talloze mogelijkheden ervan. Krijgt praktijk voorrang op theorie en komen ideeën en oplossingen als vanzelf. Met de nieuwe ruimte onderstreept Panasonic wat het vandaag de dag wil zijn: een partner die graag kennis deelt. In dat opzicht is de tijd dat Panasonic alleen leverancier was voorbij.

Ook wil Panasonic een bijdrage leveren aan de samenleving waarin het actief is, wat Jeroen Coolen, managing director van Panasonic Industry Benelux, benadrukt door burgemeester Ubachs vlak na de opening een cheque ter waarde van duizend euro te overhandigen, bedoeld voor stichting Leergeld.

Meer berichten