Logo groeiendbest.nl
Scheidend CU-voorzitter Aaldert van der Vlies draagt het spreekwoordelijke stokje over aan diens opvolger Wouter Bondt. 
Scheidend CU-voorzitter Aaldert van der Vlies draagt het spreekwoordelijke stokje over aan diens opvolger Wouter Bondt.  (Foto: )

Aaldert van der Vlies draagt CU-stokje over aan opvolger Wouter Bondt

Maandag 7 oktober jl. had (ex)-fractievoorzitter Aaldert van der Vlies van de ChristenUnie al officieel afscheid genomen tijdens de raadsvergadering. Op donderdag 10 oktober jl. volgde het afscheid in de vorm van een kleine feestelijke bijeenkomst in Prinsenhof.

Het liefst was Aaldert in al zijn bescheidenheid met stille trom vertrokken, maar daar kon de resterende CU-fractie toch niet mee instemmen. Immers, Aaldert die de ChristenUnie gedurende de afgelopen 6 jaar met een enorme passie en gedrevenheid op de Bestse politieke kaart heeft gezet, verdiende het om op een passende wijze in het zonnetje te worden gezet. Het afscheid, bijgewoond door de fractie en enkele leden van de ChristenUnie alsmede een afvaardiging van de Eindhovense fractie van de ChristenUnie, werd een informeel gezellig samenzijn.

Dankwoord 
Aalderts opvolger Wouter Bondt opende de avond met een kort officieel dankwoord richting de scheidende voorzitter. Ook Magchiel Nieuwlaat, secretaris van het bestuur van de ChristenUnie Oost Brabant, hield een kort woordje waarin hij nog even stilstond bij wat Aaldert heeft betekend voor de ChristenUnie en de Bestse politiek. Aansluitend werden d.m.v. een kleine kennisquiz wat politieke en persoonlijke feiten en feitjes belicht. Aaldert mocht zelf de correctie antwoorden geven. Hij deed dat op zijn eigen kenmerkende, welbespraakte wijze breeduit, vaak doorspekt met extra humor en nog wat aanvullende wetenswaardigheden. Hierna konden de gasten onder het genot van een drankje nog even gezellig nakletsen.

Al met al danken wij als CU-fractie Aaldert nogmaals voor alles wat hij betekend heeft voor de partij en de Bestse politiek. Wij wensen hem en zijn vrouw Ria nog vele fijne en gelukkige jaren toe, waarin hij hopelijk toekomt aan alle leuke plannen en activiteiten die hij ongetwijfeld nog op stapel heeft staan.

Koers
Nu Aaldert het stokje heeft overgedragen aan Wouter, krijgt deze laatste niet alleen de taak om de uitgezette koers te waarborgen, maar ook om de fractie die nu nog uit 3 personen bestaat, enthousiast te houden en liefst weer te laten groeien. Daarom is de fractie op zoek naar enthousiaste Bestenaren die, net als de ChristenUnie, een groot sociaal hart en een nuchtere kijk op de samenleving hebben, en zich maatschappelijk betrokken voelen. Heb je geen politieke ambities maar heb je expertise op een vakgebied dat het partijprogramma kan helpen en ondersteunen? Ook dan kun je van grote waarde zijn voor onze fractie. Mocht je meer informatie willen, stuur dan een mailtje naar: wbondt@gmail.com.

Meer berichten