Logo groeiendbest.nl

MOB verzorgt Bevrijdingsconcert

Deze maand staat Best voor de tiende keer in het teken van Muzikale Oktober Best. Het sluitstuk van de manifestatie is het Bevrijdingsconcert in het kader van 75 jaar Bevrijding van Best. Uitvoerenden zijn Libertrio uit Sint Petersburg met Olga Artyugina (viool), Anton Stachev (bayan) en Aleksei Spakov (piano), Jean Pennings en Luuk Meeuwis (saxofoon), Emiel Scholsberg (gitaar), Susanne Gondrie en Olga van der Pennen (zang en piano).

Na de herdenking van de bevrijding van Best in de Koetshuistuin wordt in de Lidwinakerk het Bevrijdingsconcert gehouden. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur, toegang gratis. 
Op vrijdag 25 oktober vindt er een bijzondere ontmoeting plaats in Best. In het kader van internationale samenwerking tussen Nederland en Rusland zal Rotaryclub Best-Oirschot als gastclub optreden voor een Rotary delegatie uit Rusland. "Deze vriendschappelijke ontmoeting durven we nu reeds historisch te noemen", zegt Olga van der Pennen, programmadirecteur Muzikale Oktober Best. "In 2013 is een Rotary Interlandcommissie Nederland-Rusland opgericht met als doel periodiek activiteiten te organiseren, ter bevordering van betere contacten tussen mensen en, uiteindelijk ook, tussen de beide landen."

Vanaf 18.00 uur wordt in restaurant Quatre Bras aan de Nieuwstraat 79 in het kader van de samenwerking een 'Party Night' met diner en concert, gehouden. De muziek wordt verzorgd door het Libertrio uit St. Petersburg. De deelnamekosten bedragen € 35,- p.p. (incl. dinerbuffet en concert.) Inschrijfgeld tevens aanmelding kan worden overgemaakt op rekening IBAN NL30 RABO 01481128 89 t.n.v. Rotary Club Best-Oirschot o.v.v. Ontmoeting Nederland Rusland.

Meer berichten