Logo groeiendbest.nl

Muziek en dans voor kinderen

Kinderen gaan spontaan bewegen als ze muziek horen, het is een natuurlijk proces. Muziek maken is niet alleen leuk, het stimuleert de muzikaliteit van je kind, maar ook de motoriek. Daarnaast is muziek maken goed voor de sociale ontwikkeling van een kind.

Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen bij CultuurSpoor terecht om samen met papa of mama (of opa, oma) muziek te maken. Iedere vrijdagochtend is er Muziek op schoot door docente Lin de Laat. Bij Muziek op Schoot ga je samen zingen, muziek maken en spelletjes doen. En niet te vergeten: samen genieten! Muziek op schoot is bedoeld voor kindjes van 0 tot 4 jaar.

Docente Loesje den Otter geeft op vrijdagochtend peuterdans voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot 4 jaar. In deze levensfase beginnen lopen en taal zich te ontwikkelen en daarmee samengaand het denken. Het denken van de peuter is ook wel te benoemen als het gebruik van fantasie. Het uitgangspunt in een peuterdansles is dan ook de fantasie, zowel in beweging als het dansverhaal zelf, de taal. Docente Loesje den Otter maakt gebruik van de Dingjan methode. Peuters associëren de ene ervaring met de andere, waaruit wonderlijke verhalen kunnen ontstaan. De danslessen staan bol van de verbeelding; ze bieden ruimte voor de peuter om te reageren op het dansverhaal. Een divers gebruik van muziek en attributen maakt de beleving van de dansles af.

Meedoen?
Zowel de lessen Muziek op schoot als Peuterdans duren 45 minuten. Wil je graag meer informatie of meedoen met Muziek op Schoot of Peuterdans? Kijk dan op www.cultuurspoorbest.nl/muziekendans. Beide cursussen bestaan uit een blok van 10 lessen en starten op vrijdag 25 oktober om 10.15 uur.

Meer berichten