Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen
Foto: Marijke Vermeulen

Première Grof Schandaal! van Ons Eygen Landt op vrijdag 1 november

Op vrijdag 1 november is de premiere van Grof Schandaal! in de Lidwinakerk. Het is de laatste officieuze activiteit in het kader van Best 200 jaar. Hoewel er al veel belangstelling is voor deze enerverende, boeiende en zeker ook komische productie zijn er nog kaarten beschikbaar. Dat heeft alles te maken met de capaciteit van de kerk. Er is plaats voor bijna 500 bezoekers per voorstelling. Aan de productie wordt deelgenomen door spelers, muzikanten en dansers/danseressen, tachtig in totaal. Om dit alles mogelijk te maken zijn er op de achtergrond een kleine zestig medewerkers actief in allerlei disciplines.

Als toeschouwer neemt u plaats op de tribune in de rechtzaal (de ruimte des oordeels, het voorgeborchte). U verblijft dus even in het bovenaardse en kunt vast proeven wat u later te wachten staat!
Hier staat oorlogsburgemeester Groffen anno 2019 terecht om te oordelen over zijn doen en laten in de periode tijdens de oorlog en daarna tot zijn overlijden in 1962
Uiteindelijk moet er een uitspraak gedaan worden: Goed of Fout?
In flashbacks wordt teruggekeken naar gebeurtenissen in het verleden om bewijzen te verzamelen in het voor- en nadeel van Groffen. Tijdens de flashbacks wordt soms dezelfde rol door verschillende spelers gespeeld om een flashback vanuit verschillende standpunten te belichten. De flashbacks worden op een hoger gelegen podium gespeeld om zodoende een duidelijke afbakening te realiseren tussen de bovenaardse ruimte des oordeels op het hoofdpodium en de aardse flashbacks.
Door het absurdistische karakter van het onderzoek en de ondervragingen in de rechtzaak, de muziek, de dans, en het overschakelen naar de flashbacks ontstaat een dynamische, vaak komische, productie met een serieuze ondertoon. Wat vindt u van het snelle oordeel goed of fout tegenwoordig?
Vorige week was het "Grof Journaal" als bijlage toegevoegd aan deze krant en geheel gewijd aan deze productie. De bijlage ligt ook bij de Plus supermarkten en in 't Tejaterke. Daar kan hij, zolang de voorraad strekt, worden opgehaald door hen die hem niet ontvingen. Online is het Grof Journaal te lezen op www.onseygenlandt.nl/media-pagina

Problemen online reserveren?
Bij problemen met online reserveren zijn er 2 mogelijkheden. Stuur een berichtje naar kaartverkoop@onseygenlandt.nl of bel naar 06 29082696, Wil van de Wiel, en u wordt verder geholpen.

Extra Last Minute actie Plus Supermarkten
Op 24, 25 en 26 oktober kunt u tickets kopen bij de Plus Supermarkt voor € 10,= per stuk. Dit kan alleen voor de voorstellingen op 2, 5 en 8 november. U moet dan nog wel online reserveren met de code die u krijgt. Lukt u online reserveren niet dan kunt u van een van de twee bovengenoemde mogelijkheden gebruik maken: mailen of bellen dus. Zie voor deze actie ook de advertentie in deze krant.

Data van de voorstellingen en vervoer
De voorstellingen zijn op 1, 2, 5, 7, 8 en 9 november en beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt € 13,50. Voor alle voorstellingen kunt u reserveren. De zaal is open vanaf 19.15 uur en een kop koffie of thee vooraf wordt gratis aangeboden. Voor consumpties in de pauze en na de voorstelling kunt u munten kopen.
We raden u aan zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Komt u echter met de auto
dan zult u zeker in de directe omgeving een parkeerplaats kunnen vinden.

Meer berichten