Logo groeiendbest.nl

Laatste tentoonstelling 200 jaar Best druk bezocht in wijk de Leeuwerik

De laatste reizende tentoonstelling van 200 jaar Best werd in de Zevensprong aan de Burg. Notermannstraat gehouden. Deze tentoonstelling ging over de wijken Leeuwerik, Hoge Akker en Speelheide.

In de ontmoetingsruimte van de school stonden een hele reeks aan wanden die waren behangen met heel veel foto's van 200 jaar Best die grotendeels uit de drie deelnemende wijken kwamen. Een speciale serie foto's werden aan deze tentoonstelling toegevoegd door uitzonderlijke mooie zwart/wit foto's van Bert Spanjers. Op zaterdag ging de tentoonstelling van start en de bezoekers stonden zelfs al voor de opening voor de deur en het werden 2 gezellige drukke dagen. Veel mensen liepen meerdere rondjes, om foto's met de daarbij behorende herinneringen nog een keer op te halen. Adri van Haren van Hoge Akker had voor deze gelegenheid een leuke kenniskwis gemaakt die de bezoekers konden in vullen en daarmee zelfs een fraai gevulde boodschappenmand konden winnen. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt en met de lijst in hun hand gingen ze tussen de foto's op zoek naar antwoorden, maar die waren natuurlijk niet allemaal te vinden op de foto's. Een van de knelpunten was toch wel waar de meeste inwoners te vinden waren tussen de 3 wijken, dat bleek later met nipte voorsprong de Hoge Akker te zijn. De winnaar was op het moment van schrijven nog niet bekend.

Meer dan geslaagd 
De organisatie had een apart hoekje vrijgemaakt om de film over 200 jaar Best te vertonen en daar was opvallend veel belangstelling voor. Naast de vele foto's werden de kinderen ondertussen bezig gehouden met Oudhollandse spellen van Willie Pluijm, waartussen ook spellen die speciaal in het teken van 200 jaar Best waren gemaakt. Buurtvereniging de Leeuwerik toonde zich een goede gastheer en de bezoekers werden aangenaam verrast met typisch Hollandse snacks zoals worst en kaas en dat ging er in als koek. Met ruim 300 bezoekers verdeeld over 2 dagen op deze laatste uitvoering kan de organisatie terug zien op een meer dan geslaagde tentoonstelling en zijn de complimenten voor de groep zeker op zijn plaats. Organisator Ton Peters liet nog weten dat dit soort activiteiten eigenlijk meer zouden moeten plaatsvinden.

Meer berichten