Logo groeiendbest.nl
Het oudste KBO-lid werd in het zonnetje gezet.
Het oudste KBO-lid werd in het zonnetje gezet. (Foto: )

Spetterend jubileumfeest 60 jaar KBO

Afgelopen woensdag deed KBO Best de aftrap van de festiviteiten bij gelegenheid van het 60-jarig jubileum. De Lidwinakerk zat nokvol, de 500 toegangskaarten waren ruim een maand geleden al uitverkocht. Er volgde een spetterende voorstelling van de Brabantse cabaretière Christel de Laat.

De verwachtingen werden volkomen waargemaakt. Een wervelende show met veel komische en afwisselende acts die de zaal deden bulderen van het lachen. Haar talent, uitstraling en onmiskenbare Brabantse afkomst en humor waren een ideale mix voor een sprankelende en onvergetelijke voorstelling. De 500 mensen waren al ruim van tevoren langs de mooie nieuwe KBO- banners en vlaggen binnengekomen. Daar werden ze persoonlijk ontvangen door de voorzitter en bestuursleden. Vervolgens uiteraard koffie met gebak en omdat iedereen er vroeg bij was voldoende tijd om bij "te buurten"

Vitaal en ambitieus 
De voorstelling begon vervolgens stipt op tijd met een welkomstwoord door Gaston Slagers, voorzitter van KBO Best. Hij wees erop dat KBO Best bij het 60-jarig bestaan, net als de huidige senior, nog steeds vitaal en ambitieus is en vol plannen zit. Hij verwelkomde verder een groot aantal genodigden waaronder wethouder Van der Rijt, de voorzitter en directeur van KBO Brabant en lokale maatschappelijke partners en partners vanuit het bedrijfsleven. Als eregast was de heer Van Schieveen aanwezig. Met zijn ruim 97 jaar is hij het oudste KBO-lid en, na een bloemenhulde, viel hem een daverend applaus van de aanwezigen ten deel.

Ontroerend lied 
In de pauze was er voor iedereen een drankje met Brabants worstenbroodje waarna, om in voetbaltermen te spreken, gespannen werd uitgekeken naar de tweede helft. Christel ging daarin met volle kracht verder. Zij sloot de voorstelling af met een ontroerend lied over een moeder- dochter relatie op latere leeftijd. Een ovationeel applaus van de 500 aanwezigen volgde. De voorzitter beperkte zich dan ook tot: "U hoort zelf wat de aanwezigen van de voorstelling vinden, verdere woorden zijn overbodig" Vervolgens bedankte hij de werkgroep en vele vrijwilligers voor de organisatie rondom dit jubileumfeest en natuurlijk de aanwezigen voor hun komst. Na afloop; voordat men met een brede glimlach huiswaarts keerde, kreeg iedereen een leuke attentie mee als zoete herinnering aan een geweldig jubileumfeest.

Heilige mis 
De viering van het 60-jarig jubileum was daarmee nog niet afgesloten; voor liefhebbers van jaren zestig-zeventig muziek stond er voor zaterdagavond een daverend feest in 't Tejaterke gepland. Verder was er op zondag een heilige mis in de Odulphuskerk.

Meer berichten