Logo groeiendbest.nl
Lana van Dayk.
Lana van Dayk.

Activiteiten Cultuurspoor

Komende week zijn er weer diverse activiteiten bij Cultuurspoor.

Woensdag 9 oktober

Lezing Klassieke muziek
Van 09.45 - 12.00 uur is de lezing klassieke muziek. Het thema dit keer is: Suites. Suites zijn instrumentale werken met meerdere delen. Oorspronkelijk bestond een suite in de Barok uit een reeks dansen (bv. de suites van Bach). Inschrijven kan via receptie@cultuurspoorbest.nl of persoonlijk aan de receptie van CultuurSpoor Best.

Jeugdvoorstellingen
In het kader van de Kinderboekenweek speelt kindertheater Len Copal een tweetal voorstellingen in de bibliotheek van CultuurSpoor Best. Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd is er een leuke voorstelling.

Boer Boris gaat naar zee van14.30 uur en duurt tot 15.15 uur.
Gullivers reizen van 16.00 uur tot 16.45 uur (interactieve voorstelling voor groep 4 tot en met 8).
Als je één van bovenstaande voorstellingen wilt bijwonen, dien je vooraf een kaartje (€ 2,50) te kopen. Dat kan aan de receptie van CultuurSpoor Best.

Schrijfcafé
De tweede bijeenkomst van het Schrijfcafé van dit seizoen. Het Schrijfcafé vindt iedere tweede woensdag van de maand plaats in de bibliotheek van Cultuurspoor Best van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten zijn €10,-. pp. Vooraf aanmelden is niet nodig. Je betaalt het bedrag op de avond zelf rechtstreeks aan de docente.

Donderdag 10 oktober

Kinderworkshop met het thema reizen 
Kinderen uit groep 4 t/m 7 kunnen mee op reis met Riet Lamers. In een – gratis - workshop van anderhalf uur gaan de deelnemers zelf theater maken over reizen. Het is thuisblijven maar toch op reis gaan. Hoe dan? Dat bepaal je grotendeels zelf! De workshop wordt gegeven van 15.30 tot 17.00 uur. Meedoen aan deze workshop is gratis. Je dient je wél vooraf aan te melden. Dat kan via receptie@cultuurspoorbest.nl of persoonlijk aan de receptie van CultuurSpoor Best.

Zaterdag 12 oktober

Genelaogisch spreekuur
Tussen 11.00 en 13.00 uur is het genealogisch spreekuur. Medewerkers van De NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, zijn aanwezig om je te helpen bij misschien wel jouw eerste stappen in de zoektocht naar het verborgen verleden. Je kunt tussen 11.00 en 13.00 uur vrijblijvend binnen lopen.

Maandag 14 oktober

Bijeenkomst GeheugenKracht 
De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur. Bijwonen is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Deze bijeenkomst biedt namelijk slechts plaats aan maximum 12 deelnemers. Wacht daarom niet te lang met aanmelden. Dat kan via receptie@cultuurspoorbest.nl of persoonlijk aan de receptie van CultuurSpoor Best.

Tot en met 26 oktober

Expositie Kinderen in oorlogstijd
Expositie met schilderijen van Lana van Dayk met als thema "Kinderen in oorlogstijd", in het kader van 30 jaar Verdrag van de Rechten van het Kind. De expositie van Lana van Dayk is vanaf 7 oktober te zien bij CultuurSpoor Best tijdens openingsuren. Kijk voor de actuele openingstijden op www.cultuurspoorbest.nl.

Meer berichten