Logo groeiendbest.nl
Afgelopen weekend stond Best bol van de gezelligheid tijdens OktoberBest. Foto: Marijke Vermeulen
Afgelopen weekend stond Best bol van de gezelligheid tijdens OktoberBest. Foto: Marijke Vermeulen

Organisatoren over vijfde OktoberBest: "Wij zijn super tevreden"

Best stond afgelopen weekend in het teken van OktoberBest, en driedaags festijn dat werd gehouden op het Evenemententerrein in het centrum. Op OktoberBest staat Nederlandstalige muziek centraal. De sfeer van de oktoberfeesten zoals die elders ook worden gehouden was in de Bestse feesttent zeker aanwezig. "Voor het eerst hadden we deze vijfde editie vooraf de vrijdag- en zaterdagavond al uitverkocht", laat Brian Vriens namens de organisatie weten. "Wij zijn dan ook super tevreden."

"Op woensdag waren wij voor de zaterdagavond al uitverkocht en op vrijdagavond werden aan de deur geen kaarten meer verkocht", vatte Vriens de grote op deze dagen belangstelling samen. "Zondagmiddag was de opkomst van het publiek minder. Dat viel wat tegen. Waarschijnlijk had dat te maken met het slechte weer. Later op de dag trok de belangstelling wel weer aan. Alle dagen zijn goed verlopen en er hebben zich geen vervelende zaken voorgedaan. Ook van de omwonenden hebben we geen klachten binnengekregen. De meeste bewoners zijn een keer in de tent op bezoek geweest om te kijken hoe het verliep. Wij kijken nu alweer uit naar de zesde editie." Vijf jaar op rij staat OktoberBest al op de agenda van de evenementenlijst in Best. Het festijn valt op door de professionele wijze waarop alles is georganiseerd en opgezet. "Ik denk dat de artiesten die we hebben aangetrokken de mensen naar ons evenement hebben gelokt", aldus Vriens. Op vrijdagavond, Biercantus genoemd, traden op DJ Tim Johnson, Cantusband en Schorre Chef & MC Vals. Zaterdagavond stond in het teken van Pullen Vullen.

Op het programma stonden toen DJ Tulipano, Feestje, Alpenparty en Danny Canters. Zotte zondag begon met het Kater Ontbijt met gratis eieren met spek, daarna ging de familiedag los met diverse kinderactiviteiten zoals springkussens, schminken, ballonanimatie en shows van Clown Cees. Daarna traden DJ Timski, Mark Elbers, John de Bever, Zanger Kafke, Proost!, Tim Schalkx en Immer Hansi op.

Meer berichten