Logo groeiendbest.nl
Foto:

Programma Festival Muzikale Oktober Best

Van 10 tot en met 24 oktober wordt Festival Muzikale Oktober gehouden. Tien jaar geleden werd het eerste festival gehouden. Het openingsconcert wordt gehouden op donderdag 10 oktober in Biobest. Leerlingen van het Rimsky Korsakov Lyceum treden op en de vertoning van de film Anna Karenina. Aanvang 19.00 uur, toegang € 12,50. De meeste onderdelen van het programma zijn gratis te bezoeken.

In deze verfilming van Leo Tolstoy's klassieke roman zien we een vrouw, die ondanks het geroddel en de offers die ze moet brengen, de society negeert. Het verhaal speelt zich af in de high-society van het 19e eeuwse Rusland. Het verhaal gaat over de mogelijkheden tot liefde waartoe de mens in staat is: van de passie tussen twee mensen die overspel plegen, tot de band tussen een moeder en haar kinderen.

Op zaterdag 12 oktober wordt er een flashmob gehouden in het centrum van Best met diverse lokale solisten en muziekgroepen, onder andere kinderkoor Gouden Appeltjes.

Het Sint Odulphus Najaarsconcert wordt gehouden op zondag 13 oktober. Het thema is 'Onmogelijke liefde. Romeo en Julia'. Met onder andere muziek van Charles Gounod en Sergei Prokofiev uit Romeo et Juliet. Verder hoogtepunten uit de musical West Side Story van Leonard Bernstein en uit Porgy and Bess van George Gershwin.
Het Groot Kempenkoor onder de leiding van Cees Wouters met als solisten Odilia Carmen Chirica (Roemenië) en Guido Smeets (VK), Jean Pennings en leerlingen van het Rimski Korsakov Lyceum uit Sint Petersburg. Locatie: St. Odulphuskerk, tijdstip15.00 tot 17.00 uur, gratis toegang.

Ter herdenking aan de 170e sterfdag van Frederic Chopin (overleed op 17 oktober 1849) wordt er een candlelight concert gehouden met als optie een arrangement voor een diner-concert in samenwerking met restaurant Quatre Bras. Aanvang diner 18.30 uur. Liza Terentjeva (piano) en Dmitri Drobko (cello) spelen werken van Chopin. Locatie: zaal van restaurant Quatre Bras Best. Tijdstip concert 20.00 – 21.00 uur. Toegang diner + concert € 32,50, voor het diner graag reserveren via tel. 0499- 371450. Het concert is gratis toegankelijk voor personen die niet aan het diner deelnemen, voor het concert is geen reservering nodig.

Olga de Kort verzorgt op 18 oktober de lezing 'Kinderwereld in muziek' met een concert. Met muziek van Pjotr I. Tsjaikovski, Alexander Gretjaninov en Robert Schumann. Uitvoerenden: Liza Terentjeva (piano) en Dmitri Drobko (cello).De hele maand oktober is er een expositie met schilderijen van Lana van Dayk in het kader van 30 jaar Verdrag van de Rechten van het Kind. Locatie: CultuurSpoor Best. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis. Op 21 oktober vindt er om 11.00 uur een lunchconcert plaats bij PVGE in de zaal van restaurant Quatre Bras. Kaarten zijn te koop aan de balie van CultuurSpoor. Het sluitstuk van Muzikale Oktober Best is het Bevrijdingsconcert in het kader van 75 jaar Bevrijding van Best. Uitvoerenden zijn Libertrio uit Sint Petersburg met Olga Artyugina (viool), Anton Stachev (bayan) en Aleksei Spakov (piano), Jean Pennings en Luuk Meeuwis (saxofoon), Emiel Scholsberg (gitaar), Susanne Gondrie en Olga van der Pennen (zang en piano). Locatie: Lidwinakerk. Tijdstip: 20.00 uur – 22.00 uur, toegang gratis.

Meer berichten