Logo groeiendbest.nl
Art impression nieuwbouw Oirschotseweg.
Art impression nieuwbouw Oirschotseweg. (Foto: )

Nieuwbouw van 22 appartementen aan Oirschotseweg

Een deel van de Oirschotseweg krijgt over niet al te lange tijd voor een nieuw aangezicht. Er worden 22 appartementen gebouwd door Van Laarhoven Bouw. De oude panden, onder andere het voormalig restaurant Indrapoera, worden gesloopt. Architect Ari Hoevenaars heeft de nieuwe appartementen, die in drie blokken worden gerealiseerd, ontworpen. De start van de bouw staat gepland voor 2020, de oplevering volgt een jaar later.

Onlangs werden de omwonenden door aannemer Hennie van Laarhoven bijgepraat over de plannen. "De plannen voor nieuwbouw bestaan al langer", legt Hennie van Laarhoven uit. "De gemeente wil meewerken aan de bouw van de 22 appartementen. Het worden negen sociale koopwoningen en dertien appartementen in het middensegment. De nieuwbouw sluit aan op de stijl van de woningen, die aan de Oirschotseweg staan. Het zijn allemaal verschillende huizen in de stijl van de jaren dertig en vijftig. Daarom is ervoor gekozen om de appartementen te verdelen over drie blokken, passend bij de architectuur van de straat. Uiteraard is duurzaam bouwen het uitgangspunt." Parkeren vindt plaats aan de achterzijde van de appartementen. Architect Ari Hoevenaars legde uit dat de appartementen op derde laag een gebroken kap krijgen. "Het woonblok het dichtst bij de spoorbaan wordt in rood uitgevoerd en het derde blok wordt licht van kleur."

Procedures
Namens de gemeente lichtte William Ansems de procedures toe. "Het college van burgemeester en wethouders werkt mee aan de procedure tot realisatie van de plannen", aldus Ansems.
"Als het bestemmingsplan is vastgesteld, kan de vergunning worden verleend."

Meer berichten