Logo groeiendbest.nl
Ons Wen.
Ons Wen. (Foto: )

Column Ons Wen: Geen stroom

Zo zaten wij laatst, vanwege werkzaamheden aan het elektriciteitsnet, een ochtend zonder stroom. Ondanks dat we hierover keurig ruimschoots van tevoren waren geïnformeerd en ik de graafwerkzaamheden vanuit de woonkamerraam zag gebeuren, was het me toch ontschoten.

Gelukkig was ik nog op tijd om koffie te zetten voordat de knop omging. Ik begin mijn dag altijd met koffie en een muziekje. Muziekje? De radio deed het natuurlijk niet en het geluid op mijn telefoon was niet om aan te horen. Enne, ik moest de batterij sparen anders kon ik nie bellen nie, nie appen nie en geen internet nie. Dat had ik trouwens helemaal niet nodig, want ik had meer dan genoeg huishoudelijke werkzaamheden te doen! Nou hup, aan de slag!

Eerst even lekker warm douchen, ooh nee! Geeft niet, kan vanmiddag wel. Beddengoed afgehaald, de rest van de was verzameld. Ach, de wasmachine doet het natuurlijk niet! Geeft niet, kan vanmiddag wel. Strijken, geeft niet, kan vanmiddag wel. Vaatwasser aanzetten, geeft niet, kan vanmiddag wel. Stofzuigen, geeft niet, kan vanmiddag wel. De mailbox doornemen en mailtjes beantwoorden, geeft niet, kan vanmiddag wel...

Even snel met een Franse slag door het huis en dan ga ik in plaats van vanmiddag nu alvast de boodschappen doen. Leeg goed verzameld, lijstje gemaakt, tassen in de auto. Tomme! De elektrische poort! Ik kan niet met de auto van de plaats af! Geeft niet, kan vanmiddag wel. Even lekker in de auto gezeten met een kopje koffie en een muziekje. Natuurlijk beleefd zwaaien naar de werkmannen aan de overkant van de weg. Even geroepen dat mijn koffie op was en dat ik geen nieuwe voor ze kon zetten. Haha, geeft niet, kan vanmiddag wel! Daarna mijn eigen kleine en grote boodschap maar doen… In het donker op de wc! Mooi shit, dat we daar geen raampje hebben! Gelukkig wel een zaklamp op mijn telefoon en 4G!

Ineens besefte ik dat het eigenlijk best luxe is zonder stroom. Wat nou, luxe apparaten! Ik ga deze ochtend gewoon lekker met de honden wandelen. En dat was maar goed ook!

Goeiendag wat had ik het 's middags druk!!

Onswen.com t vanmiddag wel

Meer berichten