Logo groeiendbest.nl
Foto:

Nachtelijke auto-puzzelrit tijdens 47ste editie Nacht van Best

Op zaterdag 5 oktober a.s. wordt in Best de 47e Nacht van Best georganiseerd. Dit is een klassieker waar ieder jaar een prachtig evenement van wordt gemaakt. De Nacht van Best is een avontuurlijke tocht in de vorm van een puzzelrit over mooie en minder bekende wegen door het nachtelijke buitengebied van Best.

De deelnemers rijden via een eenvoudige en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen routebeschrijving. De tocht is verdeeld in 2 trajecten van circa 40 kilometer elk met daartussen een pauze van een halfuur. De eerste deelnemende equipe start zaterdagavond om 20.00 uur en de laatste equipe wordt 's nachts om 02.00 uur terugverwacht. De Nacht van Best is een prachtige happening. Het inschrijfgeld bedraagt bij voor-inschrijving tot uiterlijk 5 oktober a.s. € 15 per equipe. Het inschrijfgeld op de avond zelf bedraagt € 17. Daarvoor krijgen de deelnemers de routebeschrijving, een prachtig rallyschild voor op de auto, een goody bag, een bij de start genomen kleurenfoto van de equipe en prachtige prijzen met voor elke deelnemende equipe een prijs.

Snelheid speelt bij de Nacht van Best geen rol. Het gaat vooral om slimheid, teamwork en gezellig avontuur. De Nacht van Best wordt verreden volgens een eenvoudig reglement (de spelregels). Het is van belang om dit reglement goed door te nemen, omdat de uitzetters tijdens de rit zullen proberen aan de hand van dat reglement de deelnemers in de val te laten lopen. Beginnende deelnemers kunnen inschrijven in de Tourklasse.

Bij de start ontvangt elke deelnemende equipe (bestaande uit een chauffeur + navigator) de routebeschrijving. Wanneer de in de routebeschrijving vermelde routeopdrachten opeenvolgend worden uitgevoerd, dan komt elke deelnemer weer bij de finish. Door middel van bemande en onbemande routecontroles wordt gecontroleerd of de deelnemers de route foutloos rijden. Deze routecontroles dienen te worden genoteerd op de controlekaart, die bij de start wordt uitgereikt. Voor elke gemiste goede controle en voor elke genoteerde foutcontrole krijgt een deelnemer 30 strafpunten. Elke minuut te laat bij de finish betekent 1 strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint de rit.

Om aan dit evenement deel te nemen, kan telefonisch worden ingeschreven bij Peter Hover (040-2527488). Nog gemakkelijker is het om in te schrijven via de website www.nachtvanbest.nl. Ook op de avond zelf kan tot 20.45 uur worden ingeschreven. De startlocatie is Zalencentrum Prinsenhof, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.

Meer berichten