Logo groeiendbest.nl
Rik Dijkhoff, Jan Ackermans, Jan-Willem Slijper en Math de Vaan.
Rik Dijkhoff, Jan Ackermans, Jan-Willem Slijper en Math de Vaan.

Uitnodiging van wethouder Rik Dijkhoff

'Kom met ideeën over het groener maken van je straat of wijk, de gemeente Best denkt met je mee'. De voorzitters van IVN Best en Best Duurzaam benadrukten het belang van het groener maken van de wijken tijdens de bijeenkomst 'Kijk op de wijk Naastenbest 21 sept jl. in het Tejaterke.

Jan Ackermans IVN Best: 'We zullen meer zorg moeten hebben voor de natuur /het klimaat, anders trekken we 'als mens aan het kortste' eind. Tijdens een rondleiding door de wijk Naastenbest door een IVN gids werden de praktische mogelijkheden van het vergroenen van de wijk in kaart gebracht. Wat bleek, er zijn legio mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met 'minder steen' en 'meer groen'. Denk daarbij aan (voor) tuinen van woningen én openbaar groen. Investeren in groen is de moeite waard: mensen in een groene woonomgeving voelen zich gezonder en gelukkiger dan bewoners in wijken met minder groen. Ook Math de Vaan van Bewonersoverleg Naastenbest benadrukte het belang van een groene wijk met wandelpaden die de groene eilanden in de wijk met elkaar verbind. Hij gaf aan dat het Bewonersoverleg al jaren ijvert voor het vergroenen en verduurzamen van Naastenbest.

Wethouder Rik Dijkhoff gaf aan dat er meer mogelijk is dan je misschien verwacht. 'Kom met een verhaal, hoe zou jij je straat of wijk het liefst zien. De gemeente Best kan hierin zeker meedenken en IVN en Best Duurzaam zijn goede partners met veel expertise. Ook Waterschap de Dommel, bewonersoverleggen en hoveniers denken mee'. Insteek van dit alles is enerzijds het klimaat adaptief maken van Best, voorbereiden op de klimaatveranderingen zoals hitte en stortbuien. En anderzijds, oog voor het stimuleren van de biodiversiteit, soortenrijkdom van dieren en insecten. Kortom; kijk in je straat, overleg met je buren en kom met een idee! Samen kunnen we Best letterlijk en figuurlijk 'groener' maken, en onszelf gezonder en gelukkiger!

Meer berichten