Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen
Foto: Marijke Vermeulen (Foto: )

Film 'Oorlogsjaren in Aarle' schot in de roos

In totaal bezochten ruim 100 genodigden en 700 bezoekers de 5 voorstellingen van de film 'Oorlogsjaren in Aarle'. In de sfeervolle "Tiendschuur" aan de Hagelaarweg in Aarle genoten zij van het verhaal over het verloop van de oorlog in Best. Het verhaal, verteld door mensen die er echt bij waren, werd ondersteund door beelden uit die tijd.

Bezoekers werden in het bijzonder getroffen door de 75 jaar oude beelden van de evacuatie op boerderijen in Aarle en van de landingen in Son, maar ook door de vertelstijl van de geïnterviewde Bestenaren. Zij vertelden, soms geëmotioneerd maar net zo goed met humor over de belevenissen uit hun jeugd. Duidelijk werd ook dat hun leven daardoor zeer sterk is beïnvloed.

Ademloos
Omdat beelden van 25 jaar en 75 jaar terug werden gebruikt kwamen bekenden, broers, zussen en zelfs ouders in beeld die al jaren terug zijn overleden. Ook waren sommige verhalen compleet nieuw voor de bezoekers. Bij elke vertoning kon je dan ook bijna een speld kon horen vallen en ruim anderhalf uur keken de gasten ademloos naar de film. Na afloop werd dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op het terras bij de Tiendschuur na te praten. De voorstellingen waren in twee dagen uitverkocht. Om de film toch beschikbaar te stellen aan alle belangstellenden zal deze binnenkort te zien zijn op www.buurtverenigingaarle.nl. De makers en de medewerkers van buurtvereniging Aarle kunnen terugkijken op een geslaagd project. 

Meer berichten