Logo groeiendbest.nl
Team vrijwilligers vacaturebank.
Team vrijwilligers vacaturebank. (Foto: )

WBO vrijwilligers vacature-site zoekt vrijwilliger

De afgelopen jaren was Nicky Bruggenkamp als backoffice-beheerder de spin in het web van de vrijwilligers vacaturebank van WBO. Maar binnenkort stopt Bruggenkamp daarmee. Niet omdat het moet, maar omdat zij een nieuwe weg gaat inslaan. Volgt u haar op?

Was het leuk om te doen?

Nicky Bruggenkamp: "Absoluut. Ik heb de opbouw van de nieuwe vacaturesite voor vrijwilligers van het begin af aan meegemaakt en inmiddels zijn alle kinderziektes eruit en draait de site. Bovendien hebben wij een erg leuk team dat de kar trekt. Het is altijd weer gezellig om een keer per twee weken een paar uurtjes bij elkaar te zitten om alle lopende zaken te bespreken."

Wat moet je kunnen om jou te kunnen opvolgen?

"Het is allemaal niet zo erg ingewikkeld, hoor! Als je een beetje handig bent met de computer heb je alles binnen de kortst mogelijke tijd onder controle. Je moet in het begin alleen even een paar keer met mij meekijken om de de weg te leren kennen. Daarna is het kwestie om rustig aan wat meer routine op te bouwen. Dat is na een paar keer oefenen en proberen zo gebeurd."

Wie staan er op de vacaturesite en hoe wordt hij gevuld?

"De vrijwilligers vacaturebank is een initiatief van WBO waarop diverse aanbieders van vrijwilligerswerk in de regio Best hun vacatures kunnen plaatsen. Je moet dan denken aan zorginstelingen, verenigingen, cultuurcentra, sportclubs en andere non-profit organisaties. Om het gemakkelijk te maken om deze vacatures duidelijk en volledig te kunnen weergeven hebben we een speciaal format ontwikkeld dat men zelf dan moet invullen."

En dat formulier komt dan bij jou in je mailbox terecht?

"Dat klopt, ja. Ik controleer dan alles op volledigheid en kijk nog even of er geen taalfouten e.d. meer in staan. Daarna wordt die vacature dan door mij op de WBO-site geplaatst."

En daarna moet je alle reacties verwerken?

"Nee hoor, gelukkig niet! Een deel van de reacties gaat naar mijn collega's die de intakes doen. Die vragen dan eventueel nog wat extra informatie of maken een afspraak voor een intake-gesprek. In overleg worden de gegevens van de reflectant dan voorgelegd aan de betrokken instelling. Die organisatie heeft overigens zelf de verantwoordelijkheid om de vacature weer te verwijderen wanneer iemand is aangenomen."

Hoeveel tijd ben je kwijt aan het beheren van de vrijwilligers vacature-site?

"Als ik naar mijzelf kijk ben ik gemiddeld 1 à 2 uur per week kwijt aan het bijhouden van de mailbox en verwerken van inkomende en uitgaande vacatures. Daarnaast hebben wij een keer per twee weken een teambespreking van circa twee uur. Veel tijd kost het dus niet. Bovendien kan je alle werkzaamheden vanuit huis doen. Als backoffice-beheerder kan je namelijk vanuit je eigen computer of laptop inloggen op het vacaturestuk van WBO. Dat werkt wel zo handig."

Kortom, een leuke taak voor iemand die een paar uurtjes in de week vrijwilligerswerk wil doen?

"Zeker. Ik heb het de afgelopen jaren met heel veel plezier gedaan en kan enthousiaste vrijwilligers absoluut aanraden om deze vacature even rustig te bekijken op www.vacaturebank.wbo.nl en om zich aan te melden als kandidaat. Doen, hoor!"

Meer berichten