Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen
Foto: Marijke Vermeulen (Foto: Marijke Vermeulen)

Korenfestival Best Veul Koren enorm succes

In het kader van 200 jaar Best vond in het zonovergoten centrum van Best het Korenfestival 'Best Veul Koren' plaats. Op acht locaties traden 19 koren op. Al vroeg in de ochtend waren mensen druk in weer om op diverse locaties tenten te plaatsen. Om 11.00 uur vond de briefing plaats en daarna gingen zo'n 25 vrijwilligers, met name veel leden van 'Best Irish Singers' aan de slag om alle locaties in orde te maken voor het festival: piano's neerzetten, zorgen voor elektriciteit, banners neerzetten. Op elke locatie was een ander programma. De koren traden twee of drie keer op. Door middel van flyers konden mensen lezen waar en wanneer welke zanggroep optrad.

Om 12.30 uur vond de gezamenlijke repetitie in de Odulphuskerk plaats. Een kerk vol met zangers en zangeressen. Hoe geweldig was het om vooral De Gouden Appeltjes en Sing4you het eerste couplet van het lied Ik heb d'n aard in Best te horen zingen. Dat bezorgde bij veel aanwezigen een kippenvelmoment. Vanaf 14.00 uur trokken veel mensen naar het centrum van Best om te luisteren naar de koren. De mensen van de Gasterij Archipel besloten de achterdeuren open te zetten zodat iedereen lekker buiten kon zitten. Schitterend idee. Alle mensen konden in het heerlijke nazomerweer genieten van de koorzang.

Grote finale 
De grote finale vond plaats op het Dorpsplein. Walter Carels, voorzitter van de organisatie van het korenfestival, concludeerde dat er in Best meer mensen bij een koor of in groepjes zingen dan bij welke andere sport dan ook. In het grote koor op het Dorpsplein stelden mensen zich aan elkaar voor en zongen samen de liederen. Hoe mooi is dat! Onder de toeschouwers stond ook onze burgemeester en mensen van het college. Alle deelnemers zongen drie liederen onder leiding van dirigent Toon de Vos en pianist Jaap van der Voet. Luid applaus kwam er voor het lied Ik heb d'n aard in Best, waarvan de tekst is geschreven door Hubertine van de Biggelaar. Mede door het prachtige weer kan de organisatie terugkijken op een fantastisch nieuw evenement voor Best. Zeker voor herhaling vatbaar. Een prachtig evenement in het prachtige centrum van Best.

Meer berichten