Logo groeiendbest.nl
Inwoners van Best uit zes verschillende landen werken mee aan de Burendag.
Inwoners van Best uit zes verschillende landen werken mee aan de Burendag.

Burendag Leeuwerik met veel muziek en hapjes

Dit jaar wordt Burendag (28 september aanstaande) door Buurtvereniging de Leeuwerik groots opgezet en omdat deze ook een beetje in het teken staat van 200 jaar Best zal het een internationaal tintje krijgen. De Burendag wordt op het evenemententerrein aan de Spinnerstraat gehouden en alle inwoners van Best zijn van harte welkom. De dag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. 

Een zeer actieve vrouwengroep met vele nationaliteiten die regelmatig samenkomen in het Inloophuis aan de Leemkuilen (oude pand Omroep Best) hebben aangegeven in het kader van integratie mee te willen werken en actief aan de Burendag gaan deelnemen. Maar liefst zes verschillende landen gaan voor deze dag heerlijke hapjes maken uit eigen land en, wat toch wel bijzonder te noemen is, in originele klederdracht presenteren aan de bezoekers tegen een buurvriendelijk prijsje. De deelnemende landen Syrië, Turkije, Indonesië, Irak, Palestina en Nederland zullen in hun mooiste klederdrachten laten zie hoe het er in hun land uitziet en met de hapjes natuurlijk wat de plaatselijke lekkernijen zijn. De buurtvereniging gaat dan voor het Hollands tintje zorgen door middel van echte Hollandse hapjes en natuurlijk ook gepaste kledij.

Samba Cultura
Drie muzikale groepen zorgen die dag voor de muzikale noot. De steeds bekender wordende Zuid-Amerikaanse slagwerkgroep Samba Cultura, die gewoon uit Best en buurtgemeentes komen, treedt op. Daarnaast is er nog een Djembe groep die Zuid-Afrikaanse muziek laat horen en percussieband Concordia uit Oirschot zorgt voor een Braziliaans tintje. Voor de kinderen is er een springkussen van maar liefst 10 meter, waar ze zich op kunnen uitleven. Een fiks aantal nieuwe Oudhollandse spellen zijn ook aanwezig, enkele spellen zijn aangepast op 200 jaar Best. Vooral het spel 'Afval scheiden doe je zo' is een uniek spel en alleen op die dag te spelen. Hier kan iedereen hun kennis testen wat ze weten van afval scheiden.

Klachtenformulier 
Daarnaast zal ook Repaircafé uit Best op deze dag aanwezig zijn en zullen een kraam gaan bemannen waar je je spullen ter plekke kan laten repareren. Verder is ook een delegatie van het Bewonersoverleg de Leeuwerik, die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt, aanwezig. Daar kunt u terecht voor alles wat met de wijk te maken heeft en kunt u het klachtenformulier voor de Wijkschouw uit de nieuwsbrief inleveren bij de kraam. Het inloophuis De Boei van Leemkuilen 101 geeft in hun kraam meer informatie over alles wat er te doen is in het Inloophuis en wat voor mogelijkheden er nog meer zijn.

Meer berichten