Logo groeiendbest.nl
De Bestse brandweermannen deden goede zaken afgelopen zaterdag en werden landskampioen.
De Bestse brandweermannen deden goede zaken afgelopen zaterdag en werden landskampioen. (Foto: )

Brandweer Best landskampioen 2019

Brandweer Best heeft zich zaterdag laten bekronen tot landskampioen 2019. In het Utrechtse Maarsbergen werden in de finale ronde van de 112 Klasse de laatste acht brandweer korpsen verslagen. Hierdoor hebben de brandweermannen oude tijden doen herleven, waarbij de Bestse brandweer nu weer definitief de absolute top van Nederland is.

Plaats Maasbergen maakte zich op om de Bestse brandweermannen eind van de ochtend uit te zien rukken naar een bedrijventerrein. Onder leiding van bevelvoerder Ferdy van de Sande werd er op een zeer gedisciplineerde wijze de taken verdeeld en de eerste inzet tactieken besproken. Aankomend op het incident werd er een zwanger vrouw in een paniekerige toestand aangetroffen. Mark Roche handelde snel en bracht de vrouw tot rust om vervolgens door te schakelen naar een slachtoffer die bekneld zat met ernstige verwondingen. Hier werden de eerste handelingen op een meer dan kundige werkwijze verricht.

Giftige vloeistof
Christian Dijkhuizen liet zijn kwaliteit gelden door het complexe incident te stabiliseren waarbij de basis gelegd werd voor de latere bevrijding. Brandweermannen Willem Oppers en Frank Roche hadden ondertussen de handen vol bij het stoppen van een lekkage van een giftige vloeistof. Deze klus vergde veel creativiteit en doorzettingsvermogen, maar door een goede samenwerking met pompbediener Mark Stabel werd ook deze klus geklaard. Van de Sande groepeerde en coördineerde zijn team om het laatste slachtoffer te bevrijden.Tijdens de spannende prijsuitreiking was de euforie groot bij het betreden van de hoogste podium plaats. Deze fantastische prestatie is het resultaat van het intensief samenwerken in het gehele korps van brandweer Best, waarbij in de nabije toekomst nog vele en mooie resultaten verwacht mogen worden.

Meer berichten