Logo groeiendbest.nl
Foto:

Bijzonder resultaat voor Hapkido "Yong"

De trainers van Hapkido "Yong" zelfverdediging hebben het uitstekend gedaan op het Internationaal Training Seminar in Sevilla in Spanje. Marcel Dohmen moest examen doen voor zijn 3e Dan. Een hele opgave. De temperatuur was uitzonderlijk. De buitentemperatuur was 43 graden. Dat voelde aangenaam aan ten opzichte van de temperatuur in de examenzaal.

Er waren 3 kandidaten die op gingen voor de derde Dan. Het examen duurde ongeveer 45 minuten en bestond uit: Een intensieve belasting van het lichaam,( deze oefening wordt Black Jack genoemd), gevolgd door valbreken, trappen, stoten en verdediging tegen meerdere aanvallers, (de aanvallers waren allemaal minimaal zwarte band), verdediging tegen meerdere aanvallers met de Dan Bong ( soort Nunchaku), verdedigingstechnieken met de wandelstok, lock flows met meerdere aanvallers, flying kicks en Black Belt concepts, (dit zijn specialistische zelfverdedigingstechnieken).
 

Kwan Nyom Master
Marcel kwam als beste uit de bus. Een topprestatie voor onze Brabander. De leerlingen uit Best en Berkel-Enschot hebben al jaren lang plezier van zijn kwaliteiten. Na een week trainen, hetgeen ook een examenonderdeel was, werd, op het "celebration diner" bekend gemaakt wie er geslaagd waren. Marcel Dohmen was geslaagd met beste resultaten van alle kandidaten. Tevens werd hij bevorderd tot Chief Instructor. Ron van Beukering was al hoofdtrainer van Nederland in de Kwan Nyom Hapkido en 5e Dan. Na nog eens 2 jaar bewezen te hebben, dat hij deze positie op de juiste wijze en volgens het gedachtegoed van de I.H.A. in Nederland had uitgedragen, kreeg hij de titel "Kwan Nyom Master". Deze werd hem gegeven door Grootmeester Geoff Booth, 9e Dan en hoogst gegradueerde in de Kwan Nyom Hapkido. Dit is een zeer bijzondere titel, omdat er wereldwijd slechts 4 Kwan Nyom Masters actief zijn. Kwan Nyom Master Ron geeft regelmatig trainingen in Drunen, Best en Berkel-Enschot. Als je meer wilt weten kijk dan even op www.hapkidonederland.nl.

Meer berichten