Logo groeiendbest.nl
De wandelaars van Team de Vlinder.
De wandelaars van Team de Vlinder. (Foto: )

Mooie prestatie Team de Vlinder op Mont Ventoux

Op donderdag 5 en vrijdag 6 september jl. gingen de 9 wandelaars en 3 fietsers van Team de Vlinder de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen. Dit om sponsorgeld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en Bijna Thuis Huis de Vlinder.

De berg staat ook wel bekend als de kale berg maar als je de naam vertaald, krijg je een goed beeld van hoe het er bovenop aan toe gaat. De berg waar het altijd waait, deed zijn naam eer aan; met name op de donderdag. Maar ondanks dat en de lange klim hebben ze het alle 12 gehaald! De supporters die mee waren en op de flanken aanmoedigingen gaven, hebben daar zeker aan bijgedragen.

Lokale goede doelen 
Stichting Mont Ventoux had wederom een mooi evenement georganiseerd met hulp van vele vrijwilligers. Al sinds 2007 wordt de berg bedwongen met het doel om geld op te halen voor het KWF Kankerbestrijding. Toen met 45 fietsers, dit jaar met ca. 350 hardlopers en wandelaars en 300 fietsers. In totaal staat de stand van alle team samen tot nu toe op een bedrag van bijna € 650.000. Dat is al meer dan de eindstand van vorig jaar. Dus goed nieuws voor het KWF en de lokale goede doelen. Er gaat 60% naar het KWF en 40% naar die lokale goede doelen.

Het lokale goede doel van Team de Vlinder is Bijna Thuis Huis de Vlinder. Team de Vlinder heeft tot nu toe al € 20.000 opgehaald. En dat is niet alleen met het bestijgen van de Mont Ventoux verdiend. Diverse activiteiten hebben het afgelopen jaar al plaatsgevonden. En het is ook nog niet klaar voor dit jaar!

Lunchconcert 
Op zondag 20 oktober staat een Lunchconcert in 't Tejaterke op het programma. Het concert wordt verzorgd door het Symfonie Orkest Best. De zaal is open vanaf 11:00. Het concert zal zonder pauze duren van 11:30 tot 13:00. Aansluitend zal een lunch plaatsvinden in buffetvorm. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 17,50 per persoon via de website www.bestindebenen.nl. Wilt u volgend jaar nu ook mee helpen en / of de Mont Ventoux beklimmen, meldt u zich dan via de website. 

Meer berichten