Logo groeiendbest.nl
Deze grote schoen was gemaakt voor een stedenspel. Foto: C. Wittebrood
Deze grote schoen was gemaakt voor een stedenspel. Foto: C. Wittebrood

Reizende tentoonstelling naar Bata

De Erfgoedvereniging organiseert in verband met 200 jaar Best van 22 tot en met 29 september de reizende tentoonstelling in de oude Bata kousenfabriek in het Batadorp. De tentoonstelling is samengesteld met uniek materiaal uit het Bata archief, dat sinds vorig jaar in beheer is gegeven aan de Erfgoedvereniging Dye van Best. Niet alleen zijn foto's en filmmateriaal te zien over de fabriek en het Batadorp maar ook allerlei Bata-voorwerpen en memorabilia.

Dat gekozen is om extra aandacht te besteden aan de geschiedenis van Bata in het jaar dat Best 200 jaar bestaat is meer dan logisch. Als oprichter Tomáš Bata van de Tsjechische schoenenfabriek de grond ten zuiden van het huidige centrum niet had uitgekozen als een van de productielocaties, had Best er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

Brug naar de Toekomst 
De Bata tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Toneelvereniging De Narrekap die van 22 tot en met 29 september de voorstelling 'Brug naar de Toekomst' speelt, eveneens in de kousenfabriek. Het toneelstuk gaat over Bata in de periode vlak na de oorlog tot begin jaren zestig, een roerige tijd, waarin ook letterlijk de brug geslagen werd tussen twee 'werelden', Batadorp en Best.

Informatie 
De Bata tentoonstelling is gratis toegankelijk voor publiek op zaterdag 21 september van 12.00 tot 18.00 uur, zondag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur, zaterdag 28 september van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 29 september van 10.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is de Bata tentoonstelling te bezichtigen voor bezoekers van de voorstellingen een Brug naar de Toekomst van Toneelvereniging De Narrekap. U vindt de tentoonstelling in de oude kousenfabriek, Europaplein 1, Pand 3.1, op de 2e verdieping (boven sportcenter Spear).

Meer berichten