Logo groeiendbest.nl
Rob van Loosdregt mag zich een jaar koning noemen van het Gilde Sint Job.
Rob van Loosdregt mag zich een jaar koning noemen van het Gilde Sint Job. (Foto: )

Rob van Loosdregt nieuwe koning van Gilde Sint Job

Zoals de traditie voorschrijft hield het Gilde Sint Job haar Gilde dag op de eerste maandag in september. Deze 16e editie kenmerkte zich door de gezellige en ontspannen sfeer. De weergoden lieten ook dit jaar de dag onder goede weersomstandigheden plaats vinden.

De dag begon met het verzamelen van de leden bij het Kruispark. Vandaar vertrokken de leden met gevarieerde verzameling aan voertuigen naar Prinsenhof. In Prinsenhof werd door de charmante bediening het gildemaal geserveerd. Na het gildemaal volgde de uitreiking van het ereteken 'de koperen cent' aan een aantal leden van het gilde. Het motto in gedachte hebbende ('wij een goede dag, zij ook een goede dag') werd een geldbedrag van € 500 overhandigd aan Tonny van den Hurk, aanwezig namens het Ontmoetings Triduüm en een geldbedrag van € 500 aan Harry Crielaars, aanwezig namens Bijna Thuis Huis De Vlinder. Beide organisaties uiten hun blijdschap en waardering voor deze donaties.

Na het nuttigen van het eerste biertje van de dag en een biertje van de aftredende koning, volgde een kort bezoek aan het graf van Toon Reijnders, de oprichter van het gilde, daar werd even stil gestaan bij de overleden leden van het gilde. Vervolgens ging de stoet in optocht richting Café D 'n Ekker. In de middaguren vond hier het Koningsschieten plaats, de strijd om de Gouden Voegspijker, een jaarlijks terugkerend ludiek element. Dit jaar was door de commissie belast met de organisatie gekozen voor enerverend spel. Daarbij waren snelheid, kracht en inzet van groot belang.

Na een heroïsche en spannende strijd bleven twee leden over om in de finale te strijden om het Koningschap. De altijd onpartijdige jury had enkele uren nodig om te bepalen wie zich uiteindelijk koning mocht gaan noemen. Rond 21.30 uur was de jury eruit en kon de winnaar bekend worden gemaakt. Rob van Loosdregt kwam als winnaar uit de bus en mag zich een jaar koning noemen van het Gilde Sint Job. Een dolgelukkige Rob mocht de Gouden Voegspijker in ontvangst nemen. Met het zingen van het Sint Job-lied was zijn koningschap een feit en mocht er gefeest worden om dit te vieren.

Op de facebookpagina van Gilde Sint Job zijn vele foto's van dit gebeuren te bekijken.

Meer berichten