Logo groeiendbest.nl
Kees Lambregts, Dennis van Eck en Vincent Knuever. Foto: Fotogroep Heivelden
Kees Lambregts, Dennis van Eck en Vincent Knuever. Foto: Fotogroep Heivelden (Foto: petervhoek@gmail.com, 0031.636.589996)

Toneelvereniging De Narrekap klaar voor voorstellingen Brug naar de toekomst

Aanstaande vrijdag is het zover, de première van Brug naar de toekomst. Na maanden van voorbereiden, repeteren, decor bouwen en last but not least, de Bata Fabriekshal omtoveren naar een theater. Dennis van Eck, Kees Lambregts en Vincent Knuever hebben hun handen er vol mee, maar kunnen gelukkig ook rekenen op de hulp van vele Narrekappers.

Ga de uitdaging maar eens aan. Van een fabriekshal een locatie maken waar zeven voorstellingen voor in totaal 1.400 bezoekers worden opgevoerd. Toneelvereniging De Narrekap is er sinds begin dit jaar vol voor gegaan. En nu is het bijna zover. De komende twee weekenden zijn de voorstellingen en volgens Dennis van Eck, bestuurslid en producer van Brug naar de toekomst, is de Narrekap er klaar voor!

Buffelen
Van Eck ligt zijn rol toe: "Als producer ben ik er verantwoordelijk voor dat eigenlijk alles geregeld is. Van de vergunning tot en met drankverkoop, alles moest worden geregeld. Gelukkig zijn we een hechte vereniging waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. Het was echter wel een hectische periode, met name vanaf de laatste week van augustus toen we de locatie konden gaan inrichten. Maar ik kan nu al zien dat we iets bijzonders gaan neerzetten, en daar ben ik echt trots op. Vincent Knuever vult aan: "Vanaf het realiseren van toiletten tot zorgdragen voor een goede akoestiek, alles is voorbij gekomen. Het was even buffelen de laatste weken, veel overleg, regelen en sjouwen. Daarnaast heb ik ook nog een rol, maar ik heb het er allemaal voor over. Ik kan niet wachten tot we alles aan ons trouwe publiek kunnen laten zien. Ik heb er erg veel zin in!"

Decor
Kees Lambregts, vanuit het bestuur verantwoordelijk voor het decor, kent gebouw 31 inmiddels helemaal van binnen en buiten. "Samen met de leden van de decorploeg hebben we, na maanden voorbereiden en het maken van de decorstukken, de afgelopen weken alles opgebouwd. Een flinke klus, maar heerlijk om te doen. We hebben als De Narrekap een naam hoog te houden. Met deze speciale productie hebben we ons als decorploeg heerlijk uit kunnen leven. Soms dachten we de afgelopen weken wel een beetje teveel", zegt hij met een knipoog. "Het resultaat mag er zijn, het ziet er prachtig uit, met verrassingen en leuke changementen."

Geen lift
Is dan alles goed gegaan? Helaas niet, geeft Van Eck aan. "De lift is niet op tijd klaar en we spelen op de eerste verdieping. Alles is op deze verdieping, maar onze bezoekers moeten wel via de trap naar boven. Vooral voor onze bezoekers met een mobiele beperking moesten we dan op zoek naar een oplossing. Deze is gevonden met een trapklimmer. Helaas kan deze trapklimmer geen grote elektrische rolstoelen of scootmobielen naar boven krijgen. Als hier vragen over zijn of als mensen meer willen weten kunnen ze het beste even bellen naar 06- 23 45 39 22. Dan wordt er in overleg bekeken of de trapklimmer in te zetten is."

Informatie
Alle voorstellingen zijn uitverkocht, ook de extra voorstelling op zondag 22 september om 20.00 uur is reeds uitverkocht. De voorstellingen zijn op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 september. Op 22 en 29 september zijn de matineevoorstellingen, die beginnen om 14.00 uur. De andere voorstellingen, dus ook de extra voorstelling op zondagavond, beginnen om 20.00 uur. De locatie is Bata Fabrieken, Europaplein 1, gebouw 31 op de eerste etage, boven Spear Sport Centrum. Parkeren kan op de locatie, volg hiervoor de aanwijzingen. Er is ook een fietsenstalling aanwezig. Aangezien het een grote hal is kan het in de avond wat frisser worden, dus als je het snel koud hebt, wordt een trui of een vest aanbevolen.

Meer berichten