Logo groeiendbest.nl
De leerlingen van groep 8 waren afgelopen week uitgenodigd voor een bezoek aan het Rijksmuseum.Een unieke excursie.
De leerlingen van groep 8 waren afgelopen week uitgenodigd voor een bezoek aan het Rijksmuseum.Een unieke excursie. (Foto: )

Groepen 8 naar het Rijksmuseum!

Leerlingen van groep 8 van De Klimboom werden vorige week opgehaald door de 'museumbus' voor een excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Vanuit een subsidieregeling en door het op tijd (ongeveer een jaar van tevoren!) aan te vragen, probeert de school dat voor de groep 8 kinderen jaarlijks voor elkaar te krijgen.

In het prachtige museum kregen de kinderen daar in groepen een rondleiding door het museum en werd er heel veel verteld over het museum, de geschiedenis van de schilderijen en dus ook de geschiedenis van Nederland. Zo werden schepen en spullen uit de tijd van Michiel de Ruiter bekeken en werd er geproefd van allerlei specerijen die in de tijd van de VOC zo kostbaar waren. Maar bovenal was het ook een hele ervaring om al die beroemde schilderijen van heel dichtbij te mogen bewonderen. Het melkmeisje, De slag bij Waterloo en natuurlijk ook De Nachtwacht.

Het was ook heel speciaal om van heel dichtbij kunnen bekijken hoe De Nachtwacht op dit moment millimeter voor millimeter wordt gescand om daarna een grote onderhoudsbeurt te gaan krijgen. Een proces dat jaren gaat duren. Het was echt een indrukwekkende excursie voor de leerlingen!

Meer berichten