Logo groeiendbest.nl
Ronkende traktoren en krachtige vrachtwagens bij Trekkertrek Best.
Ronkende traktoren en krachtige vrachtwagens bij Trekkertrek Best. (Foto: )

Trekkertrek Best op 14 en 15 september

Het derde weekend van september staat, traditiegetrouw, in het teken van de strijd tussen tractoren en vrachtwagens tijdens het evenement Trekkertrek Best. De motorische krachten worden opnieuw gemeten om te kijken wie er met de prijzen naar huis gaat. Het evenement vindt dit jaar plaats op een andere locatie dan vorig jaar, namelijk het terrein aan Straten in Oirschot.

Op zaterdagavond wordt afgetrapt met een demonstratie van sporttractoren en de trucks. Nieuw dit jaar is de Duitse klasse waarbij met een trekhaakhoogte van 80 cm gereden wordt, de kans is hierbij dat de voorwielen van de grond komen! De zaterdagavond wordt afgesloten met een zeer gezellige feestavond. Zondag is het de beurt aan de boerenklasses, de standaard tractoren gaan dan de strijd met elkaar aan om te kijken wie de sleepwagen naar de Full Pull kan trekken.

Ongekende krachten 
De organisatie Trekkertrek Best heeft ook dit jaar weer de nodige voorbereidingen getroffen om de jaarlijkse wedstrijd voor elkaar te krijgen. Het evenement wordt georganiseerd door een clubje trekkertrek fanatiekelingen en landbouw geïnteresseerden uit de omgeving Best, Oirschot en Spoordonk. Het weekend start op zaterdag vanaf 19.00 uur. Bijzondere sporttractoren en een aantal trucks, die veelal opgevoerd zijn, stelen deze avond de show met hun ongekende krachten. Enkele standaard tractoren met een gewicht van acht ton strijden op de baan voor het erepodium in de Duitse klasse. De ondergaande zon geeft het geheel een extra bijzonder tintje. En als de zon dan eenmaal onder is, kan het feest in de tent losbarsten. Gezien de sfeer van de afgelopen jaren belooft het ook dit jaar weer verdraaid gezellig te worden.

200 deelnemers 
In de vroege morgen op zondag (± 9.00 uur) staan de tractoren klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Dit jaar bestaat het deelnemersveld uit circa 200 deelnemers in de landbouwklassen, specials en sportklassen. In de middag (± 14.30 uur) gaat de jeugd aan de slag met een 'traptractorrace'. Kinderen tot 8 jaar kunnen met hun eigen traptractor meedoen aan de race. Aanmelden voor deze race kan ter plekke. Je moet je eigen traptractor meenemen. De hoofdprijs is een te gekke traptractor. Verder is er ook nog een kinderhoek ingericht met zandbak en springkussens.De entree bedraagt op beide dagen 5 euro, voor kinderen onder de 12 jaar is de entree gratis. Kijk voor meer informatie op de website www.trekkertrekbest.nl of volg het evenement op Facebook. Bezoekers kunnen dit jaar het terrein bereiken direct via de Montfortlaan/Straten in Oirschot, deelnemers komen via de Bollen (volg de borden en aanwijzingen rondom het terrein). 

Meer berichten