Logo groeiendbest.nl
Foto:

Jubileumeditie Muzikale Oktober Best

Tien jaar na de eerste editie van Muzikale Oktober Best staat de jubileumeditie voor de deur. Het programma ligt voor een groot deel al vast. Organisator en initiator is Olga van der Pennen. "Mijn motto is steeds 'Muziek kent geen grenzen en verbindt verschillende generaties'."

Tien jaar geleden, bij de eerste editie van Muzikale Oktober Best, koos Van der Pennen al voor het aansluiten bij maatschappelijke thema's. "In 2009 ging het om het 20-jarig bestaan van de Rechten van het Kind. Warchild hield toen een expo. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat het Verdrag van de Rechten van het Kind werden opgesteld. Dit keer willen we dit thema breder uitpakken met een concert van kindermuziek en gedurende de maand oktober met een expositie in CultuurSpoor."

Bevrijding
Een ander thema dat Muzikale Oktober Best omarmt is de bevrijding van Best. "Het is 75 jaar geleden dat Best is bevrijd. Vandaar dat we een Bevrijdingsconcert aanbieden. Ook de viering van het 200-jarig bestaan van Best wordt daarin meegenomen. En we herdenken de sterfdag van Frédéric Chopin, die in 1849 werd geboren. In de Odulphuskerk wordt een groot concert verzorgd met het thema onmogelijke liefde. Romeo en Juliet staan centraal."

Gratis te bezoeken
Het bijzondere van Muzikale Oktober Best is dat alle concerten en uitvoering gratis te bezoeken zijn. Alleen voor het openingsconcert op donderdag 10 oktober met het vertonen van de film Anna Karenina in Biobest is men entree verschuldigd. Kosten € 12,50. Leerlingen van het Rimsky Korsakov Lyceum uit St. Petersburg treden dan naast het vertonen van de film op.

Meer berichten