Logo groeiendbest.nl
De voorstanders van Groffen. Foto: Marijke Vermeulen
De voorstanders van Groffen. Foto: Marijke Vermeulen (Foto: Marijke Vermeulen)

Bestse oorlogsburgemeester Groffen aanleiding voor Grof Schandaal!

Op 1 november gaat het, speciaal voor Ons Eygen Landt geschreven, toneelstuk Grof Schandaal! in première. Maar liefst zes keer, in de periode van 1 tot en met 9 november, wordt dit toneelstuk in de Lidwinakerk opgevoerd. De repetities zijn in volle gang en de kaartverkoop is inmiddels gestart. De voorstelling wordt opgevoerd in het kader van 200 jaar Best. Toch leven er nog een aantal vragen bij het publiek:

Wat houdt de spaaractie van Plus in?
Met de speciale spaaractie van Plus krijg je 3,50 euro korting op een toegangskaart voor de voorstellingen op 2, 5 en 8 november. Voor de voorstellingen op 1, 7 en 9 november kun je een toegangskaart zonder de spaaractie kopen. Kaartjes zijn te reserveren via www.onseygenlandt.nl. Je kunt daarbij ook zelf je plaats uitkiezen. Voor mensen met een visuele, auditieve of mobiele beperking zijn speciale plaatsen gereserveerd.

Waar gaat het Grof Schandaal over?
In het stuk wordt Groffen geconfronteerd met dubieuze praktijken en beslissingen, waar we als publiek ook letterlijk getuige van zijn. Grof Schandaal is nadrukkelijk geen oorlogsstuk. Het verhaal van oorlogsburgemeester Groffen laat zien dat een uitspraak over goed of fout niet zo simpel ligt. Een oordeel vel je op basis van de kennis en ervaringen die je hebt. Maar heb je altijd alle kennis wel? Wat is goed of fout. En welke invloed hebben je gekleurde ervaringen op dat oordeel? Zeker is dat Groffen het heel moeilijk zal krijgen als hij zich voor rechter en jury moet verantwoorden. De aanklager schuwt zwaar geschut niet. Van de andere kant verdedigt hij zichzelf met overgave en strijdlust. Dat leidt in menige situatie tot hilarische taferelen. Zowel de aanklager als Groffen zullen door gebruik te maken van uitstapjes naar het verleden jou een oordeel laten vormen.

Wie werken allemaal mee aan de voorstelling?
Naast Ons Eygen Landt doen er ook andere verenigingen en clubs mee. Musicalstudio Batico, Dansstudio In2Dance, toneelvereniging De Jeugd van Vroeger en Harmonie St. Caecilia geven een extra dimensie aan de voorstelling. Grof Schandaal! is in opdracht van toneelstichting Ons Eygen Landt geschreven door Maurice van Dinther en Anne Hoogewind. Regisseuse is Suzanne van Straten en Mark van Oers en Hans Schouten vormen samen de productieleiding.

Meer berichten