Logo groeiendbest.nl
Wim Daniëls.
Wim Daniëls. (Foto: )

Het Gouden Spoor start met Wim Daniëls

"De bibliotheek is laagdrempelig, een ontmoetingsplek voor iedereen. Zo kwamen we op het idee om op een vaste ochtend in de maand een bijeenkomst te houden. Elke keer komt er een ander thema aan bod. Op 19 september openen we de cyclus met Wim Daniëls, een aansprekend verteller en auteur. Van 11.00 tot 12.00 uur vertelt hij over 'het dorp'."

Bea van Limpt en Marian Rombouts van CultuurSpoor willen met de bijeenkomsten onder de noemer Het Gouden Spoor mensen activeren elkaar op te zoeken en het contact aan te gaan. "Een van de doelstellingen van de bibliotheek is het stimuleren van 'ontmoeting en debat'", zegt Bea van Limpt. "Met deze activiteit geven wij invulling aan die doelstelling." Elke derde donderdag van de maand wordt Het Gouden Spoor gehouden, telkens komt er een ander thema aan bod. "We hebben met de zomerlunches gemerkt dat veel mensen wel komen, maar niet aan activiteiten deelnemen", zegt Marian Rombouts. "Voor hen willen we iets organiseren waar ze gemakkelijk naar toe kunnen komen. Mensen kunnen alleen komen of samen, er ontstaan gesprekken en mensen leren elkaar kennen. Er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden. Bezoekers krijgen ook een gratis kop koffie of thee."

Van Limpt vult aan: "We hopen op een vaste kern, die buren of kennissen meeneemt, een zus of broer. De bezoekers kunnen aangeven waar behoefte aan is, wat ze willen zien of horen. Als men graag informatie van een notaris wil, kunnen wij kijken of dat georganiseerd kan worden. Een half uur van tevoren kunnen belangstellenden al terecht. Na afloop kan er nog worden nagepraat." Om te weten hoeveel bezoekers verwacht kunnen worden, is aanmelden nodig. Dat kan aan de balie van CultuurSpoor, via de telefoon (372609) of door te mailen naar receptie@cultuurspoorbest.nl.

Meer berichten