Logo groeiendbest.nl
Met 115 bezoekers was de grote zaal van zalencentrum Prinsenhof helemaal vol. Foto: Marijke Vermeulen
Met 115 bezoekers was de grote zaal van zalencentrum Prinsenhof helemaal vol. Foto: Marijke Vermeulen

68e Interparochieel Ontmoetingstriduüm St. Odulphus van Brabant

De belangstelling voor het Interparochieel Ontmoetingstriduüm blijft onverminderd groot. Het driedaagse triduüm werd vorige week voor de 68e keer gehouden. Met 115 bezoekers was de grote zaal van zalencentrum Prinsenhof helemaal vol. "We hadden wel 140 inschrijvingen", zegt coördinator Tonny van den Hurk. "De behoefte om deel te nemen is groot, maar we kunnen niet meer mensen kwijt. Om aan de vraag te kunnen voldoen, kan niet iedereen drie dagen het triduüm bezoeken."

Het triduüm wordt eenmaal per jaar gehouden voor zieken, eenzame mensen en ouderen. "Ik hoor van sommige mensen dat ze deze dagen zien als vakantiedagen, ze leven er het hele jaar naar toe", aldus Van den Hurk. Na de fusie van de kerkbesturen tot St. Odulphus van Brabant bezoeken ook mensen uit Oirschot, De Beerzen en Spoordonk het triduüm. Het thema van dit jaar was 'Samen delen'.

"De boodschap is dat wij niet alleen geld en goed willen delen met elkaar in onze gemeenschap, maar ook tijd en ongemak", aldus pastor Dré Brouwers. "Veel mensen ervaren door hun leefomstandigheden, die soms plotseling erg veranderd zijn, veel ongemak. Soms zijn het de jaren die voor veranderende leefomstandigheden zorgen. Je kunt niet meer alles wat vroeger van een leien dakje ging. Velen lopen er niet graag mee te koop. Toch is het fijn om met mensen, die daar voor openstaan een keer een paar dagen op te trekken en de ongemakken spontaan te delen, evenzeer als de vreugde en het plezier. Wij maken deze dagen samen. Iedereen bouwt mee aan de sfeer, al is het maar met een goed humeur en een praatje met tafelgenoten. Samen delen is een feest."

Meer berichten