Logo groeiendbest.nl

Beginners en landelijke topspelers bij Open Buffel Padeltoernooi

Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september vond bij LTV Best voor de tweede keer het jaarlijkse Open Buffel Padeltoernooi plaats. In totaal streden 85 spelers in verschillende onderdelen en klassen om de eer en om de eerste plaatsen.

Padel is de snelst groeiende sport wereldwijd en is nu hard op weg om ook Nederland te veroveren. Dat bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen voor de zomereditie van het padeltoernooi bij LTV Best. "We waren erg blij met de opkomst", vertelt Jan Goossens, binnen de vereniging verantwoordelijk voor padel. "En ook dat er zo'n grote diversiteit aan spelers was. Zo betraden naast de officiële wedstrijdspelers ook beginners de baan, waarvan een aantal toppers uit onze eigen gelederen."

Tijdens een zinderende finaledag, waren het Stijn Simons en Tiemen van Ingen die de eerste plek in de Topklasse – de landelijk hoogste wedstrijdklasse – in de wacht wisten te slepen. Dit tijdens een spannende finale en onder grote publieke belangstelling. Hoofdsponsor Grillcafé De Buffel sloot het toernooi ten slotte af met een barbecue voor zowel deelnemers als publiek. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.

Uitslag

HD Gevorderd: 1. Maurik Krol & Gijs van Rooij, 2. Johan Bolhuis & Martin van Duren, HD Wedstrijdklasse: 1. Jelmer van den Akker & Brian van Grinsven, 2. Alexander van Wijnen & Sander Willems, DD Wedstrijdklasse: 1. Aranka Huijbert & Mirjam Van Roer, 2. Marie-Jose Rutten & Dietske de Vries, GD Topklasse: 1. Rob Simon & Ingeborg Möller, 2. Roeland Plug & Dietske de Vries, Beginners: 1. Florence Bongers & Marylse Vis, 2. Janny van den Broek & Jennifer van de Liefvoort, Topklasse (invitatie): 1. Tiemen van Ingen & Stijn Simons, 2. Rob Simon & M. Zavattaro, DD + GD Gevorderd: 1. Frank Hoekstra & Maartje Meekes, 2. Teunis Van Eekelen & Lonneke Meijerink.

Meer berichten