Logo groeiendbest.nl
Frits en Yvette onderzoeken een hond, terwijl de bazinnen toekijken. Foto: Cor Delissen
Frits en Yvette onderzoeken een hond, terwijl de bazinnen toekijken. Foto: Cor Delissen

Dierenkliniek Verstappen is verhuisd

Vanuit Naastenbest, een keurige aanbouw aan een vrijstaande woning, naar een perfecte zichtlocatie aan De Ronde langs de Willem de Zwijgerweg. Met een ruime verdubbeling van het aantal vierkante meters is Dierenkliniek Verstappen nog steeds een praktijk waar de persoonlijke aandacht voor mens en dier op de eerste plaats staat.

Oorspronkelijk gestart in de Michiel de Ruyterstraat, is de kliniek sinds 1987 gevestigd geweest aan de Koningin Emmalaan. Daar is enkele malen wat bijgebouwd en daar hebben Frits en Yvette Verstappen 32 jaar lang hun praktijk uitgeoefend. Duizenden huisdieren hebben ze daar op consult gehad, met in de beginjaren een 24/7 dienstrooster. De kalme stem van Frits en de rustige manier van omgaan met zowel dieren als bazen hebben voor een grote klantenkring gezorgd. Nadien werd er een samenwerking gevonden met een dierenarts uit Boxtel, zodat beide artsen toch ook eens een weekendje vrij konden zijn.

Sinds ruim twee jaar is er een regionale samenwerking tussen 16 dierenartsen in een cirkel rond Eindhoven, waardoor er steeds een dierenarts bereikbaar is. Deze weekenddienst loopt van vrijdag 18.00 tot maandag 09.00 uur. Via het 0900-nummer kunnen de klanten doorgeschakeld worden naar de dienstdoende dierenarts. Af en toe is dit uiteraard ook dierenkliniek Verstappen, maar dit wordt duidelijk als dit nummer gebeld wordt. Soms ziet Frits zijn patiënten ook in een weekend dat hij geen dienst heeft, als hij dit -gezien de medische omstandigheden van het huisdier- nodig acht. De samenwerking binnen de praktijk kreeg ruim een jaar geleden gestalte door Marianne Klaver, die inmiddels bijna een fulltime job heeft in de kliniek.

Verhuizing
Het binnenkomen van Marianne Klaver zorgde voor een weelde probleem binnen de praktijk, want die begon te klein te worden. Aan de andere kant kwamen ook steeds meer dieren met hun klachten naar Verstappen toe. Vandaar de zoektocht naar een andere locatie. Die vond men aan De Ronde 11a. Met bijna 160 m2 ruimte een ideale plek. Het gebouw is geheel naar wens ingericht met alle noodzakelijke ruimtes, om een goede diagnose en behandeling te laten plaatsvinden.

Overdracht
Hoewel nog 'ver weg', op enig moment zullen Frits en Yvette Verstappen het bedrijf overdoen en dan is het gemakkelijk om dat op een neutrale plaats te laten plaatsvinden. Met de komst van Marianne bestaat nu voor Frits ook de mogelijkheid om langzaamaan de uren beetje bij beetje af te gaan bouwen, en van die mogelijkheid maakt hij inmiddels dankbaar gebruik. Ook de aangegane samenwerking met Evidensia staat garant voor de continuïteit van de zorg. En dat daar behoefte aan is, blijkt uit de 4.000 adreswijzigingen, die Verstappen heeft rondgestuurd, om Best in te lichten over de verhuizing.

Met Yvette die veel management- en organisatorische taken op zich heeft genomen, tevens paraveterinair, is het bedrijf helemaal klaar voor de komende jaren. Ook de twee baliemedewerksters, Mieke en Vera, zijn paraveterinair en kunnen dus assisteren bij de behandeling.

Dierenkliniek Verstappen, De Ronde 11A, 5683 CZ Best. Telefoon: 0499 399 827.

Meer berichten