Logo groeiendbest.nl
Marion van de Wiel en Joep Goossens van Start to Run. Foto: Tiny Steenbakkers
Marion van de Wiel en Joep Goossens van Start to Run. Foto: Tiny Steenbakkers (Foto: )

Start to Run training Generaal Michaëlis

Atletiekvereniging Generaal Michaëlis start weer met de populaire Yakult Start to Run training. Voorafgaand aan deze cursus van zeven weken wordt donderdag 5 september een proeftraining gehouden. Twijfel je nog, dan is dit een unieke kans om je te laten overtuigen.

Twee deelnemers van de vorige cursus delen hun ervaringen: "We hebben allebei al wat trimlopen achter de rug." Marion van de Wiel (59) verontschuldigt zich dat ze in 'gewone' kleren komt opdraven: "Gister de Beekloop in Eindhoven gelopen, dus sla ik maar een training over." Tot begin dit jaar wist Marion, die bij de gemeente Best werkt, niet eens wat een hardloopschoen was. "Het begon toen met een weddenschap: wie loopt er begin april mee met de NK veldloop voor ambtenaren? Dat jaarlijkse evenement werd met de viering van 200 jaar Best nu bij Aquabest gehouden", vertelt Marion. "Dus na het werk, hup, met een groepje collega's samen trainen. En zo liep ik voor het eerst 6 kilometer." En terugkijkend: "Na afloop vond ik het zonde er niet mee door te gaan: ik kon gelijk aansluiten bij de Start to Run training. En half mei heb ik dan de Marikenloop van 5 kilometer in Nijmegen gelopen."

Verwaterd 
Joep Goossens (47) heeft voor het eerst zijn shirt van de Buffelrun aan. "Dat is een obstacle-run van 12 kilometer, m'n eerste doel", lacht de docent zelfverzekerd. "En straks loop ik voor m'n school de 10 kilometer in Tilburg: zet mij maar in!" Via bevriende trainers van GM is hij aan de vorige Start to Run begonnen. "Zo'n 30 jaar geleden heb ik bij GM wat aan atletiek gedaan, maar dat is verwaterd, jarenlang niks meer gedaan. Ik was eerst wel wat stijf in m'n onderrug, kreeg sneller blessures. Eigenlijk heb ik door de cursus opnieuw moeten leren hardlopen. Door de loopanalyse heb ik van de fysiotherapeut aanwijzingen gekregen om meer op de voorvoet te landen", roemt Joep de medische begeleiding. "Ik voel me nu helemaal happy. Ook de gang naar de masseur is heel laagdrempelig. Én ik heb nieuwe mensen leren kennen."

Samen uit, samen thuis
Het is tijdens de training dan ook samen uit, samen thuis. Snellere lopers mogen sneller, maar moeten dan ook terug komen dribbelen. "Soms fietst een van de trainers achter ons aan om speciaal op de juiste houding te letten", vult Joep aan. "Ja, ja, ...", roept Marion als bevestiging. "En vergeet de groepsapp niet, dat werkt zo stimulerend." Zelf heeft ze haar draai gevonden bij de maandelijkse AVGM Conditio trimloop, komende zondag weer: "Voorlopig dan de 3 kilometer, maar dan steeds sneller." Beiden trainen nu twee, soms drie keer per week bij de doorstartersgroep. Belangstelling? Kom donderdag om 19.30 uur naar de atletiekbaan in Best, ook voor de speciale kortingscode. De zeven wekelijkse trainingen met ook 'huiswerk' volgen direct na de proeftraining, steeds donderdagavond om 19.30 uur vanaf de atletiekbaan. Het doel van de cursus is om binnen 7 weken 25 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen in je eigen tempo.

Informatie
Voor meer informatie en inschrijven ga je naar www.yakultstarttorun.nl of mail naar looptrainers@avgm.nl.

 

Meer berichten