Logo groeiendbest.nl
Zondag kunt u uw appels en peren laten persen tot heerlijk vruchtensap.
Zondag kunt u uw appels en peren laten persen tot heerlijk vruchtensap.

Zondag Fruitpersdag in Best

Stichting Fruitcultuur Brabant houdt op zondag 8 september een fruitpersdag aan de Mosselaarweg 7 in Best. Op deze dag kunt u uw appels en peren laten persen tot heerlijk vruchtensap van eigen bodem.

Iedereen die appels en peren wil laten verwerken is welkom. De eigenaren leveren op afspraak appels en peren aan, waarvan op locatie in Best met de mobiele fruitpers vruchtensap gemaakt wordt. Het sap wordt gepasteuriseerd en verpakt in pakken van 5 liter, waarna het minimaal één jaar houdbaar is.

Hoe werkt het?
Opgave vooraf per mail bij de Stichting Fruitcultuur Brabant: sapdagbest@gmail.com. Minimum hoeveelheid te persen fruit is 100 kg, dat zijn vier fruitkisten. Uw sap wordt gepasteuriseerd en keurig verpakt in 5 liter pakken. U ontvangt bericht hoe laat u terecht kunt bij de fruitpersmobiel. Hierdoor hoeft u niet te wachten. Stichting Fruitcultuur Brabant spant zich in voor de terugkeer van hoogstam fruitbomen in het Brabants landschap. Voor meer informatie kunt u terecht bij Frans van Beerendonk: www.fruitcultuurbrabant.nl.

Meer berichten