Logo groeiendbest.nl
René van der Heijden overhandigt de cheque aan de leden van De Narrekap.
René van der Heijden overhandigt de cheque aan de leden van De Narrekap.

De Narrekap en Rabobank slaan brug tussen twee werelden

Rabobank Best steunt toneelvereniging De Narrekap met een bedrag van 3.500 euro voor de toneelvoorstellingen "Brug naar de toekomst'. Tijdens de overhandiging van de cheque door René van der Heijden, directeur Rabobank Best, verwoordde voorzitter Joop van den Braak van De Narrekap dit op mooie wijze: "Ik ben erg blij met deze steun van Rabobank Best. Ik, en alle leden van onze vereniging, vinden het heel mooi om te zien dat Rabobank Best een brug weet te slaan tussen de wereld van commercie en cultuur. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel voor elkaar mogen betekenen, maar voor ons als Narrekappers hebben jullie zeker bewezen dichtbij en betrokken te zijn bij de lokale samenleving."

Het spelen van een grote productie buiten de deuren van 't Tejaterke is voor toneelvereniging De Narrekap een enorme uitdaging. Dit betekent naast de reguliere repetities nog vele uren vrijwilligerswerk, regelen van techniek, inrichten van de locatie met een tribune, decor, vergunningen regelen, en ga zo maar door. Het is het echter allemaal waard.

Bata heeft als bedrijf in het verleden enorm veel betekend voor Best. Ze hadden niet alleen een eigen wijk waar de werknemers woonden, maar maakten ook een brug over het kanaal waardoor Best, en daarmee haar inwoners, verbonden raakten met de Bata. Dit was voor de Narrekappers een onderwerp wat niet gemist kon worden tijdens de viering van 200 jaar Best. Daarbij hoort de Batafabriek ook tot Brabant erfgoed, wat dit hele project nog eens erg bijzonder maakt.

Sponsoren
Toneelvereniging De Narrekap bestaat al ruim 40 jaar. Met dit jarenlange bestaan is een hoop ervaring en kennis opgebouwd. Niet alleen in spel, maar ook in techniek en decorbouw. Een productie zoals 'Brug naar de toekomst' kost, naast alle inspanning geld, heel veel geld. Daarbij wil De Narrekap de toegangsprijs op een redelijk niveau houden. Er is daarom gezocht naar sponsoren. Naast de gemeente Best, stichting Best 200 jaar, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Drukkerij Best, het VSB fonds, en de Bata zelf, heeft nu ook Rabobank Best een flinke bijdrage geleverd. Met deze bijdrage maakt De Narrekap weer een flinke stap in het op orde krijgen van de begroting van deze productie.

René van der Heijden, directeur Rabobank Best vult hier op aan: "Wij willen de beste bank zijn voor onze klanten en leden door altijd dichtbij te zijn en betrokken in de Bestse samenleving door te weten wat er speelt. Als maatschappelijke bank geloven wij in de kracht van verenigingen en stichtingen. Zij maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Ik ben blij dat ik namens Rabobank Best deze mooie bijdrage mag overhandigen en wens De Narrekap een succesvolle productie met uitverkochte zalen."

Extra voorstelling
De wens van Van der Heijden is inmiddels uitgekomen: Alle voorstellingen zijn uitverkocht en er is in overleg met de cast een extra voorstelling gepland op zondag 22 september om 20.00 uur. Ook de verkoop van de kaarten voor deze extra voorstelling gaat snel. Dus als u nog een plekje wenst voor deze voorstelling, ben er dan snel bij.

De overige, reeds uitverkochte, voorstellingen zijn op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 september. De voorstellingen op 22 en 29 september beginnen om 14.00 uur, de andere voorstellingen, dus ook de extra voorstelling op zondagavond 22 september, beginnen om 20.00 uur. Locatie: Bata Fabrieken, gebouw 31 op de eerste etage boven Spear Sport Centrum.

De kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via de website van www.narrekap.nl of bel naar 06-23 45 39 22.

Meer berichten