Logo groeiendbest.nl
Woensdag 28 augustus werden negen nieuwe leden van de Jeugdraad in de raadzaal geïnstalleerd. Foto: Marijke Vermeulen
Woensdag 28 augustus werden negen nieuwe leden van de Jeugdraad in de raadzaal geïnstalleerd. Foto: Marijke Vermeulen

Nieuwe leden Jeugdraad geïnstalleerd

Vorige week werden negen nieuwe leden van de Jeugdraad door burgemeester Hans Ubachs in de raadzaal geïnstalleerd. De Jeugdraad bestaat uit leerlingen van de groepen zeven en acht van de Bestse basisscholen. De leerlingen van de groepen zeven schuiven door als ze in groep acht zitten. De leerlingen van de groepen acht gaan na dat schooljaar naar het voortgezet onderwijs. Uit de groepen zeven vullen nieuwe leerlingen de opengevallen plekken in.

Nieuw in de Jeugdraad zijn Rayan Appeldoorn van kindcentrum De Kiezel, Lieke Hermans van de Heydonck, Lenne van den Oetelaar en Jasper Cox van kindcentrum De Klimboom, Amy-Lee Kluitmans van De Paersacker, Mila Louwers van kindcentrum De Zevensprong, Jorian van Driel van Immunuël, Annabel Ho van Sint Antonius en Rabab Houzmali van kindcentrum Platijn. Rian de Vrij werd de nieuwe begeleidster.

Voordat burgemeester Ubachs de nieuwe leden van de Jeugdraad installeerde, presenteerden zij zichzelf. Ook de zittende leden kregen de kans zich te profileren. De burgemeester noemde het voorzitten van vergaderingen van de Jeugdraad een van de hoogtepunten van zijn werk. "De leden van de Jeugdraad denken altijd in het belang van kinderen en komen met goede ideeën. Ik hoop dat jullie die goede ideeën blijven sturen", sprak de burgemeester.

Milieu en dieren
Naast hobby's en gezinssamenstelling gaven de nieuwe jeugdraadsleden ook hun belangstellingsvelden aan. Ze willen zich gaan inzetten voor het milieu, betere omstandigheden voor dieren, uitbouwen van activiteiten bij jeugdcentrum Todo, meer gezelligheid in Best, duurzaamheid, aandacht voor speeltuinen en sporten voor kinderen waar ze het thuis niet breed hebben en verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. De eerstvolgende openbare vergadering van de Jeugdraad is op 24 oktober.

Meer berichten