Logo groeiendbest.nl
Oorlogstuig speelt nog op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Natuurtheater Joe Mann.
Oorlogstuig speelt nog op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Natuurtheater Joe Mann.

Volle bak voor Oorlogstuig in Natuurtheater Joe Mann

Theatergroep BLUV speelde afgelopen weekend voor het eerst hun versie van 'Oorlogstuig'. Het was erg spannend, omdat het verhaal over Roosje Glaser eerder in Best (in toneelvorm) het levenslicht zag. Bovendien ook onder leiding van regisseur Harold Schraven. Voor de tweede keer regisseert hij nu dit stuk, maar dan in een compleet andere vorm. Zou deze versie net zo goed ontvangen worden?

Dat werd het. Al meteen bij de eerste opkomst van de spelers, compleet in galajurken en kostuums, barstte een applaus los en er volgden meerdere 'open doekjes'. Reacties in het gastenboek van TG BLUV liegen er niet om: het publiek heeft een bijzondere avond gehad en is aan het denken gezet. Ook de muziek en zang worden geroemd, en extra lof is er voor de hoofdrolspeelster: Sanne Maas. Het is dan ook een dijk van een prestatie die ze neerzet, met al die verschillende emoties in dialogen en monologen, en daarnaast ook nog dansen en zingen.

Over het stuk
Het verhaal over Roosje Glaser is in Best inmiddels een bekend verhaal. De geëmancipeerde Joodse Roosje Glaser boekt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog succes als danslerares. Ze heeft verschillende dansscholen in Brabant, tot haar man Leo haar verraadt. In verschillende concentratiekampen probeert ze te overleven door onder andere dansles te geven aan SS'ers. Oorlogstuig is een verhaal over liefde, klein geluk, moed en overleven in tijden van oorlog. Hoe Roosje de oorlog doorstond en zich in tijden van diepe ellende toch mens kon blijven voelen. In deze versie van Oorlogstuig komen geen tanks voor of ander grof geschut. Doordat door de 15 spelers dicht op het publiek wordt gespeeld is het indringend en intens.

Oorlogstuig speelt nog op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Natuurtheater Joe Mann.

Kaarten zijn te koop via www.tgbluv.nl.

Meer berichten