Logo groeiendbest.nl
Foto:

200 jaar Best: Geslaagd toernooi MHC Best

Het was afgelopen zaterdag een hele warme dag. Op de velden van MHC Best en Hockeyclub Oirschot werd er toch volop gesport. 650 jeugdige hockeyers probeerden door het winnen van hun wedstrijd zoveel mogelijk punten te verzamelen om de wisseltrofee, een fraaie gele houten klomp op een standaard, te winnen. MHC Best werd de overall winnaar en nam de trofee, uitgereikt door Marcel Leijtens, voorzitter van MHC Best, mee naar de prijzenkast in het clubhuis.

Best bestaat 200 jaar en dat was voor MHC Best reden om dit jaar een uniek openingstoernooi te organiseren met HC Oirschot. "Vandaag spelen alle jongste jeugdleden en jeugdleden van HC Oirschot en MHC Best een oefenwedstrijd tegen een gelijkwaardig team. De wedstrijden vinden de gehele dag plaats in Oirschot en Best", legt organisator Marc Schoonhoven uit. "Onze jongste jeugd was doorslaggevend voor de nipte overwinning." Om zo weinig mogelijk last te hebben van de zon, staat de 'smeercase' met zonnebrandmiddelen prominent opgesteld. Sporters smeren zich voordat ze het veld op gaan in, soms ook geholpen door hun ouders. Aan het clubhuis van MHC Best is onlangs een forse overkapping geplaatst, die volop schaduw biedt. En er wordt goed water en fris gedronken. In Oirschot speelden 24 teams en in Best 19. "We willen de verbinding met Oirschot handhaven", aldus Schoonhoven. "Heel veel kinderen uit Best en Oirschot kennen elkaar omdat ze er naar school gaan. Dat moeten wij uitbouwen. Het lijkt me mooi om elk jaar om de wisseltrofee te strijden aan het begin van het seizoen."

Vermaak
Voor de jongste jeugd waren in Best tal van andere activiteiten georganiseerd: springkussen, koe melken, vliegend tapijt, etc. "De jongste jeugd speelde vanaf 9 uur", vertelt Marc Schoonhoven. "Vanaf 11 uur konden ze waterspelletjes doen. Pas toen ze kletsnat waren, was het goed." DJ Thijs verzorgde de hele dag de meest uiteenlopende muziek. Ook was er een frietkraam aanwezig en was de kantine natuurlijk volle bak bezet voor een kopje koffie en een lekker broodje.

Meer berichten