Logo groeiendbest.nl
Wil Van de Wiel,  Erwin Kenter en Willem Verder.
Wil Van de Wiel, Erwin Kenter en Willem Verder. (Foto: Marijke Vermeulen)

Actie voor voorstellingen Grof Schandaal! door Plus Supermarkten

Van 1 t/m 9 november speelt toneelstichting Ons Eygen Landt in het kader van Best 200 jaar 'Grof Schandaal!' in de Lidwinakerk in Best. Toen Plus supermarkten hoorde van sponsormogelijkheden werd snel contact gezocht. "In 2012, toen Ons Eygen Landt met enorm succes 'Oorlogstuig' opvoerde in Bevrijdende Vleugels, zijn we niet ingestapt. Dat overkomt ons niet nog eens," aldus Ton Henst. Daarom wordt er een zegelactie voor deze productie gehouden van 12 augustus tot en met 14 september.

Met deze zegelactie kan iedereen sparen voor een entreebewijs tegen een gereduceerde prijs. Met een volle spaarkaart kan tot en met 21 september een voucher gekocht worden met een unieke code. Normaal bedraagt de entree € 13,50, maar via de Plus-actie slechts € 10. De vouchers zijn geldig voor drie voorstellingen en zijn alleen te koop bij Plus Ton Henst en Plus Erwin Kenter. De drie voorstellingen met korting zijn op 2, 5 en 8 november. Met één voucher per persoon kun je tot 1 oktober online reserveren via www.onseygenlandt.nl. De unieke code achter op de voucher moet daarbij ingevoerd worden.

Sponsoring 
Ook voor de andere voorstellingen op 1, 7 en 9 november zijn plaatsen te reserveren via de website www.onseygenlandt.nl, tegen € 13,50 per stuk. Bij de reservering, en dat geldt voor alle voorstellingen, kunnen de stoelen zelf gekozen worden, zodat iedereen vooraf weet waar hij komt te zitten. Op dit moment is de kaartverkoop nog niet gestart. Door de site regelmatig te raadplegen of de publiciteit rond de productie te volgen, o.a. via social media of de informatiebalie bij Plus, wordt men op de hoogte gehouden. Als reserveren online niet lukt, kan er telefonisch contact worden opgenomen met Wil van de Wiel: 06 29082696. Bij geen gehoor kan een boodschap worden inesproken. De verschuldigde entreegelden moeten worden voldaan, voordat de reservering wordt geregeld. Tijdens het telefonisch onderhoud wordt informatie gegeven, waaronder het betreffende bankrekeningnummer.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het comité Best 200 jaar, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB fonds en het Coöperatiefonds van de Rabobank. Daarnaast ondersteunen bedrijven en instellingen uit Best en omgeving de productie middels sponsoring of een donatie. In oktober verschijnt er een huis-aan-huis krant met daarin speciale aandacht voor Grof Schandaal! en haar sponsors.

Grof Schandaal!
Burgemeester Groffen is weliswaar aanleiding voor het verhaal, maar het thema is actueel en relevant. Er wordt een duidelijke link gelegd met de keuzes die we hebben in 2019. In eerste instantie lijkt Burgemeester Groffen zo schuldig als wat. Maar aan de hand van feiten uit de geschiedenis pellen we zijn verhaal af en komen we er langzaamaan achter dat er altijd een andere kant is en het verhaal van Groffen eigenlijk vooral voor hem een tragisch einde kent. Een spannend en aangrijpend hedendaags verhaal, waarin humor niet ontbreekt en waarin harmonie St. Caecilia en Musicalstudio Batico met muziek en dans de voorstelling een extra dimensie geven. In het stuk gaat om wat je wel of juist niet doet in bizarre periodes. Een verhaal waar het publiek zelf een oordeel kan vormen over wat 'goed' en 'fout' is.

Wanneer ben je goed en wanneer ben je fout? En wanneer gaat het zó fout in de wereld om je heen dat je je verplicht voelt iéts te doen, om in te grijpen, hoe klein of groot ook. Deze productie gaat niet alleen over vroeger, het gaat zeker ook over nu.

Ludieke actie
Op zaterdagmiddag 17 augustus tijdens de festiviteiten in het kader van Best 200 jaar zullen spelers en vrijwilligers van Ons Eygen Landt op een ludieke manier in het centrum van Best aandacht vragen voor deze grote en unieke productie.

Meer berichten