Logo groeiendbest.nl
Burgemeester Ubachs (staand, in geel hesje) heeft laten weten dat hij volgend jaar graag nog eens meefietst.
Burgemeester Ubachs (staand, in geel hesje) heeft laten weten dat hij volgend jaar graag nog eens meefietst. (Foto: )

Burgemeester Ubachs fietst mee met Best on Wheels

Dinsdag 6 augustus was een feestelijke dag voor scootmobielclub Best on Wheels. De leden kwamen op deze zomerse middag bij elkaar op het Dorpsplein om weer een fijne tocht te gaan maken. Maar deze keer met een bijzondere gast binnen de gelederen: burgemeester Hans Ubachs reed mee op de tocht die naar Nederwetten voerde. Voor de start moest er natuurlijk eerst een groepsfoto met de burgemeester gemaakt worden.

De burgemeester kreeg als gastlid het verkeershesje van Best on Wheels om de schouders en fietste mee als begeleider. Hij hield zijn schaapjes goed in de gaten en bezorgde zelfs als verkeersregelaar de scootmobielers een veilige oversteek. Na een mooie tocht door het groen werd de dorst gelest bij een café in Nederwetten die de toepasselijke naam 'De Kruik' droeg. Heerlijk buiten op het terras, want het was ideaal fietsweer. En ook scootmobielweer natuurlijk! Een lekker zonnetje, maar toch niet te warm. Wat wil een mens nog meer?

De terugtocht ging via Nuenen langs de rand van Eindhoven. Een en al groen langs een heel mooi gedeelte van het Dommeldal. Weer in Best aangekomen was de fijne middag nog niet afgelopen. De dag werd feestelijk afgesloten met een etentje in ons dorp waar Marina Ubachs ook gezellig bij aanschoof.

De kennismaking is de burgemeester zo goed bevallen dat hij spontaan zei volgend jaar weer eens mee te willen fietsen. Aangezien iedereen bij Best on Wheels ook erg enthousiast was over het gastlidmaatschap, is dat meteen ter plekke afgesproken.

Meer berichten