Logo groeiendbest.nl
De 123-Doedagen zijn alweer tien jaar een begrip in Best als traditionele afsluiter van de zomervakantie.
De 123-Doedagen zijn alweer tien jaar een begrip in Best als traditionele afsluiter van de zomervakantie. (Foto: )

123-Doedagen weer van start bij terrein Todo

Tien jaar geleden werd er gestart met de 123-Doedagen. Een mooi evenement voor de kinderen die in de wijken Heivelden en Heuveleind op school zitten of wonen. Drie dagen timmeren en sport- en spelactiviteiten doen. Wie wil dat nou niet? En dit vindt allemaal plaats op het terrein bij de Todo.

Na 10 jaar is het evenement nog altijd een groot succes en de opzet steeds professioneler geworden is. Het eerste jaar kwamen er 130 kinderen op het evenement af. Destijds was de inschrijving bij de Todo nog gewoon met pen en papier en in een lange rij staan. Inmiddels gebeurt de inschrijving digitaal en doen er zo'n 425 kinderen mee. Het bestuur bestaat uit zeven personen en heeft om de paar jaar een kleine wisseling gekend. Veel commissieleden helpen het bestuur en ieder bestuurslid heeft zijn eigen taak. Naar eigen zeggen vormen ze daarmee een prima team. Het bestuur weet echter maar al te goed dat zonder alle andere vrijwilligers en studenten deze dagen niet mogelijk zijn. Zo komt iedere ouder een dag helpen en steken zelfs opa's en oma's de handen uit de mouwen. De vrijwilligers dragen allemaal een wit shirt en een rode boerenzakdoek. Zo zijn ze voor iedereen duidelijk herkenbaar.

Gedurende de afgelopen tien jaar zijn er al heel wat thema's voorbij gekomen. Van 'Boer en boerin' naar 'We gaan op safari' tot ' Camping'. Dit jaar is het thema, heel toepasselijk, 'Feest'! Vandaag, dinsdag 13 augustus, gaat de opbouw van start en woensdag 14 augustus kunnen de kinderen dan weer het terrein op. De opening wordt om 10.00 uur gedaan door burgemeester Ubachs. Ook dit jaar is het weer een drietal dagen timmeren, bouwen en samen spelen. Met behulp van vele vrijwilligers is er weer een leuk programma in elkaar gedraaid waarbij van alles aan bod komt. Van het bouwen van hutten en het spelen van diverse spelletjes in een gekozen thema. Vrijdag 16 augustus is de laatste dag. Ieder kind betaalt een kleine bijdrage voor het evenement, maar dat is niet voldoende om zoiets neer te zetten. Veel sponsors helpen dan ook al die jaren al mee om het evenement te kunnen realiseren. Op woensdag 14 augustus vanaf 19.30 uur is er dan ook een sponsorbedankborrel op het terrein van de Todo.

Meer berichten