Logo groeiendbest.nl
Aanstaande zaterdag gaat Alaparada van start. Voor alle informatie, zie pagina 10 en 11 van de krant van deze week. Foto: Stichting Festival Best
Aanstaande zaterdag gaat Alaparada van start. Voor alle informatie, zie pagina 10 en 11 van de krant van deze week. Foto: Stichting Festival Best (Foto: )

Elf Bestse horecazaken werken samen op Alaparada

Elf Bestse horecazaken werken tijdens festival Alaparada samen. "Dat is uniek", zegt Jos van Alphen, bestuurslid van Stichting Festival Best. "Best viert het 200-jarig bestaan en dat kunnen we maar één keer goed doen. De professionele Bestse horecaondernemers staan achter de visie en zetten samen het project neer. Er is vooral naar kwaliteit gekeken. Daar zijn wij als bestuur enorm trots op."

In het verleden liepen pogingen tot samenwerking tussen Bestse horecaondernemers nogal eens spaak. Dimples, Best Golf & Country Club, Il Gusto, De Huiskamer, Effe Anders, Koren, Ambacht, Buutvrij, Café Manus, Prinsenhof en Tripel Events hebben elkaar met Alaparada gevonden. "Dat de horecaondernemers op deze manier participeren en verder kijken dan hun eigen winkel is bijzonder. Er spreekt naar elkaar vertrouwen uit. De deelname van de Bestse horecaondernemers maakt het mogelijk dat Alaparada zo neergezet kan worden. Zonder de bijdrage van de ondernemers had dit niet gekund. Er is veel voorbereidend werk verzet." De ondernemers droegen financieel bij en leveren hand- en spandiensten. "Ze ontplooien initiatieven", zegt Van Alphen. "Iedere ondernemer draagt op eigen wijze bij."

Vrijdagmiddag om 16.00 uur wordt er voor de ondernemers een speciaal moment ingeruimd om elkaar te ontmoeten. Voor horeca door horeca. Of de samenwerking naar de toekomst toe verder wordt uitgebouwd, durft Van Alphen niet te zeggen. "Het is nu een eenmalig evenement, maar als Alaparada door de Bestse gemeenschap wordt omarmd en warm wordt ontvangen, is het misschien mogelijk hier een vervolg aan te geven."

Meer berichten