Logo groeiendbest.nl
Foto:

In memoriam: Louis Aartsen

Met het overlijden van Louis Aartsen (86) is Best een markante en bekende Bestenaar ontvallen. Op diverse fronten was hij een animator, iemand die mensen kon inspireren en voor zich wist te winnen maar ook veel teruggaf. Als echte Bourgondiër en levensgenieter pur sang trad hij met zijn accordeon op en zong zijn liedjes, vaak samen met dokter Theo Verhelst. Als duo vermaakten ze de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.

De laatste jaren van zijn leven werd Louis geplaagd door een zwakke gezondheid, maar toch liet hij zich zoveel mogelijk vooral fietsend zien in Best. Zijn werkzame leven begon Louis als drogist, toen hij de drogisterij dichtbij het kruispunt Nieuwstraat/A2 van zijn vader overnam. Later bouwde hij de drogisterij, gehuisvest in het pand waarin nu café Manus is ondergebracht, om tot een horecagelegenheid. De zaak kreeg de naam Chez Louis. Het café hield al na een jaar op te bestaan. De horecazaak was niet Louis' ding.

Een rol die hem op het lijf was geschreven, was propagandist voor het KNOV en later MKB Nederland. Door heel Nederland gaf hij met verve glans aan die baan.
In het verenigingsleven drukte Louis binnen Best ook zijn stempel. Zo was hij drie jaar Prins Carnaval, in 1966, 1967 en 1968. Hij was de tweede Prins Carnaval van het Klompengat namens stichting Karnavalsfederatie Best, opgericht in 1965. Ook was Louis lid van de ponycommissie van de Federatie.

Louis was in 1967 oprichter van zeevisclub 't Dobbertje. Vanwege zijn verdiensten voor de club werd hij tot erelid benoemd. En Louis was oprichter van Solexclub MIK. Regelmatig trok de Solexclub naar het buitenland. Op de Solex werd zelfs in Friesland de Elfstedentocht gereden. Samen met Broos van Erp en Theo Verhelst richtte Louis bovendien sportvereniging Conditio op. Een sportvereniging die o.a. de maandelijkse trimloop in de bossen bij het Joe Mann Natuurtheater organiseerde.

De uitvaartdienst van Louis vond afgelopen maandag plaats in de St. Odulphuskerk.

Meer berichten