Logo groeiendbest.nl
Foto:

Stichting Harapan: steun van Stichting Bisschop Bekkers op West-Timor

Stichting Harapan diende een verzoek tot ondersteuning in voor Hidup Baru bij de Stichting Bisschop Bekkers. Dankzij een bijdrage van 5.000,00 euro kunnen nieuwe materialen worden aangeschaft. Hidup Baru is een rehabilitatiecentrum van de Indonesische Zusters Franciscanessen FCJM in de plaats Atambua op het zeer arme Indonesische eiland West Timor.

Hier verblijven veelal dubbel gehandicapte kinderen en kinderen die een operatie hebben moeten ondergaan. Zij moeten voor hun rehabilitatie nog vele jaren therapie krijgen. Voor de kinderen is vaak een langdurige behandeling met fysiotherapie nodig. Er zijn dagelijks 4 fysiotherapeuten bijna fulltime met deze kinderen bezig om te zorgen dat zij bv zelfstandig kunnen gaan lopen, kunnen leren eten en naar het toilet kunnen gaan. Door uitbereiding van de fysiotherapie- afdeling, kon er vorig jaar een derde therapeute en afgelopen januari een vierde therapeute bijkomen. Door deze uitbreiding heeft men nieuw materiaal nodig bijvoorbeeld een kanteltafel, bloeddrukmeters, infraroodlampen en afscheidingsgordijnen vanwege privacy. De totale kosten voor de nieuwe benodigdheden bedragen 5.000,00 euro die nu door Stichting Bisschop Bekkers is verstrekt na het verzoek vanuit Harapan.

Doelstelling
De doelstelling van de stichting Bisschop Bekkers is bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie van mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Meer berichten