Logo groeiendbest.nl
Bestenaren Rob Frankhuizen en Vincent Bakx hebben de vierdaagse van Nijmegen gelopen en goed afgesloten.
Bestenaren Rob Frankhuizen en Vincent Bakx hebben de vierdaagse van Nijmegen gelopen en goed afgesloten. (Foto: )

Eerste vierdaagse kruisje voor Bestenaren

De Bestenaren Rob Frankhuizen en Vincent Bakx hebben de vierdaagse van Nijmegen gelopen en goed afgesloten. Hiermee hebben de beide heren hun eerste vierdaagse kruisje ontvangen. Rob en Vincent hebben de afgelopen maanden ook flink getraind en zijn door deze training ook zonder noemenswaardige klachten op vrijdag 19 juli gefinisht op de Via Gladiola in Nijmegen.

De vierdaagse is een wandeltocht van 4 dagen en afhankelijk van je leeftijd loop je 30, 40 of 50 kilometer per dag. Rob en Vincent hebben 40 kilometer per dag gelopen. De start was dinsdag 16 juli, ook de 50ste verjaardag van Karin, de vrouw van Vincent. De eerste dag ging via de Nijmegen, de Waalbrug, richting Arnhem, Bemmel en weer terug naar Nijmegen. Dag twee ging naar Wychen en Beuningen en dag drie is de bekende zeven heuvelen weg naar Mook, Groesbeek en Nijmegen. Een zware dag in de vierdaagse die ook goed werd afgesloten. De heren hadden zich aangesloten bij de loopgroep uit Volkel waardoor ze ook gebruik hebben gemaakt van de posten onderweg met verzorging en versnaperingen. Zonder de loopgroep uit Volkel zou het een stuk lastiger geweest zijn om de vierdaagse uit te lopen.

Via Gladiola

Afgelopen vrijdag was de laatste dag naar Cuyck, Malden en weer terug naar Nijmegen. Vooral de Via Gladiola (Sint Annastraat) van bijna 7 km lang was een groot warm bad voor alle lopers. Heel veel toeschouwers moedigden alle lopers aan waardoor de laatste kilometers voorbij vlogen. Het geeft je als loper het gevoel of je wereldkampioen geworden bent. Echt een geweldige stimulans om de laatste kilometers af te leggen. Na afloop smaakte het welverdiende pilsje natuurlijk uitermate goed!

 

Meer berichten