Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen

Eerste editie VlinderPop groot succes

Ondanks de druppels die vielen bij het opstarten, werd er afgelopen zondag vanaf het begin genoten van de klanken van de optredens op Vlinderpop.

Enkele honderden bezoekers hebben daarnaast met hun natje en hun droogje bijgedragen aan de goede doelen. Ieder jaar beklimt Team de Vlinder de berg de Mont Ventoux in Frankrijk om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en Bijna Thuis Huis de Vlinder in Best. Eén van de extra activiteiten waarmee de vrijwilligers daarnaast geld ophalen, was dit jaar voor het eerst het benefiet midzomerfestival VlinderPop. Dit vond afgelopen zondag plaats in de tuin van de boerderij op de Hagelaarweg 25. 

Line-up 
De line-up bestond uit regionale artiesten: Duo The Returns, Sonjazz, Roel Timmers, Harry Evers, NoKeys en Hillbilly Hayride. Om er één uit te lichten: die laatste band kreeg met hun vrolijke uitstraling en opzwepende muziek de mensen aan het swingen en meedoen. Op 12 oktober zijn zij bij D'n Ekker wederom in Best te zien. Naast groepen volwassenen waren er ook groepen gezinnen. Een heel gemêleerd gezelschap dus. De volwassenen werden vermaakt met de artiesten; de kinderen vermaakten zich op het springkussen, met de graafmachientjes, op het speelveld en bij de sloot met kikkers.

VlinderPop vond plaats in de tuin van Ad Raaijmakers Akkerbouw en Gewasverzorging. Zij werkten belangeloos mee: "Hoe mooi is het, om al genietend van het vermaak, het terechte gevoel te krijgen dat je iets geeft! Je krijgt er zoveel voor terug." En dat zei ook menig bezoeker na afloop. "Dit was een mooie eerste editie die vraagt om een vervolg!"

Meer berichten