Logo groeiendbest.nl
Het 20-koppige orkest Vasiliev Ostrov uit Sint Petersburg speelde de sterren van de hemel.
Het 20-koppige orkest Vasiliev Ostrov uit Sint Petersburg speelde de sterren van de hemel.

Muzikanten leveren grootse prestatie

Voor een volle kerk speelde het 20-koppige orkest Vasiliev Ostrov uit Sint Petersburg de sterren van de hemel; een volwassen prestatie voor hun jeugdige leeftijd. Het publiek reageerde enthousiast met verscheidene staande ovaties.

Vorige week donderdag werd een in het kader van Best200 door Stichting MOB georganiseerd concert in de Sint Odulphuskerk gehouden. Ondanks een late wijziging van de locatie in verband met de onzekere weersvoorspelling, bleek de opkomst overweldigend. Het publiek bestond uit alle leeftijden; van peuters tot senioren.Het kamerorkest had in de afgelopen jaren al enkele malen in de regio opgetreden en kon nu voor het eerst door Stichting Muzikale Oktober Best naar Best worden gehaald. Vasiliev Ostrov is op tournee door Duitsland, Nederland, België en Frankrijk.
Het 26 jaar geleden opgerichte ensemble bestaat uit 20 jonge musici en behoort tot een van de beste Russische kamerorkesten. Spelers zijn leerlingen van diverse muziekscholen in Sint-Petersburg, die speciaal voor dit tournee worden geselecteerd. Niet voor niets won het orkest prijzen op verschillende internationale concoursen.

Mozart 
Het orkest bracht werken van Bach, Haydn, Mozart e.a. ten gehore. Veel stukken met eigen uitstekende solisten voor cello, klarinet, fluit en zang. De jonge musici speelden de werken op fenomenale wijze met zichtbare passie en plezier onder de bezielende leiding van de charismatische begeleider en dirigent Sergei Efaev. Ondanks het grote aantal was het publiek muisstil en werd aandachtig geluisterd en volop genoten.

Lovende reacties
Door het in warmte en enthousiasme toenemende applaus liet het orkest zich verleiden tot maar liefst drie toegiften. Daarna was het toch echt afgelopen, maar door de aanschaf van hun cd's kon er thuis nog worden nagenoten. Voor meer info over Stichting Muzikale Oktober Best: www.StichtingMOB.nl

Meer berichten