Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen
Foto: Marijke Vermeulen (Foto: Marijke Vermeulen)

Kermis Best: het was weer een heerlijk feestje!

Nog heel even genieten, en dan zit het er weer op voor dit jaar. De kermis in Best, het is en blijft een fenomeen. Horen we overal geluiden dat de kermis steeds minder bezoekers trekt en de exploitanten het hard te halen hebben, op de kermis in Best is daar in elk geval niks van te merken.

Vanaf het moment dat de kermis officieel van start gaat, verzamelen rijen mensen zich om lekker te slenteren door de Bestse straten. En natuurlijk om te zwieren en draaien in een van de vele attracties, want deze vijf dagen behoren toe aan de kermis. Dat betekent feest en vermaak, spannende en gezellige attracties en natuurlijk nostalgische kermisgeuren en -geluiden. Zondag zo vlak voordat de WK-finale voor de voetbaldames van start gaat, is het druk. Heel erg druk. Het zonnetje schijnt volop, veel meiden hebben zich speciaal voor de gelegenheid goed opgedirkt en hele gezinnen zijn samen op pad. Vaders, moeders, opa's, oma's, kleinkinderen, kortom mensen van allerlei pluimage maken vandaag een rondje kermis.

Katapult 
Een jongetje van drie huilt. Hij wil eigenlijk in de achtbaan, maar heeft zich net voordat hij in het stoeltje gaat zitten toch bedacht. Het kaartje wordt door opa aan een gelukkige passant gegeven. Want, ook al is de kermis in Best goedkoop, een gratis ritje is nooit weg, natuurlijk! Bij de BreakDance staat een stel meiden te giechelen. Op de vraag of ze soms voor de jongens komen, is het antwoord: "Nee, natuurlijk niet, voor de gezelligheid", terwijl ze elkaar aankijken en in lachen uitbarsten. De vrienden Frank en Michel zijn met hun gezinnen op pad. Maar nu staan ze samen in de rij voor de Air Race Bungee 'Katapult'. De twee doen heel koelbloedig, hun zonen en dochters kijken immers toe. Maar als ze vastgemaakt worden in de stoelen van de grote 'bal', trekken ze toch witjes weg. Een minuutje later is het zover. De twee worden met een noodgang gelanceerd. De mannen schreeuwen het uit. Als ze uitstappen, krijgen ze een heldenonthaal met alles erop en eraan: high fives van de kids en zoenen van de partners. De twee kijken en lijken opgelucht.

Spookhuis 
Ook voor het spookhuis is het bijzonder druk. Vooral jongere kinderen kijken hun ogen uit. Een meisje verstopt zich snel achter een enorme suikerspin en haar papa, als de enorme meegereisde heksenpop Eucalypta, krassend begint te praten en met haar kromme vinger richting het meisje wijst. "Volgend jaar ga ik er echt wel echt in", zegt ze. Maar nu nog even niet. 

Meer berichten